Kılıçdaroğlu, Man Adası davasını kaybetti! Erdoğan'a tazminat ödeyecek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmalarında ortaya attığı iddialar ile başlayan "Man Adası" davasında karar verildi. Yargıtay'ın bozma kararının ardından davayı yeniden gören mahkeme, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu haksız buldu. Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine ödeyeceği tazminat kesinleşmiş oldu.

GÜNDEM 22.06.2022, 15:03 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu, Man Adası davasını kaybetti! Erdoğan'a tazminat ödeyecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki "Man Adası" davasını karara bağlayan Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kılıçdaroğlu'na 489 bin liralık manevi tazminat cezası vermişti. Yargıtay Hukuk Dairesi, mahkemenin kararını bozmuştu.

Yargıtay’ın bozma kararı sonrası dava yeniden başladı. Man Adası davasının duruşması, Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun avukatları katıldı. 

Kılıçdaroğlu'nun avukatından "reddi hakim" talebi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız, Yargıtay'ın bozma kararının, usul ve yasaya aykırı olduğunu beyan etti. 

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise "reddi hakim" talebini ilettiklerini ancak bu isteğin hukuksuz şekilde reddedildiğini ifade etti. Mahkemenin objektif davranmayacağının anlaşıldığını kaydeden avukat Çelik, yeniden reddi hakim talebinde bulunduklarını söyledi. Bu isteğin, davanın uzaması amaçlı yapıldığını bildiren mahkeme, talebi geri çevirdi.

Mahkeme, eski kararından dönmedi

Davayı sonuca bağlayan mahkeme heyeti, kararı okudu. Davalı CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, toplamda 489 bin liralık tazminatı ödemesi karar verildi. Bu cezanın 359 bin lirasının, 21 Kasım 2017 tarihindeki grup toplantısında yapılan konuşma olduğu kaydedildi. CHP liderinin, 13 Şubat 2018'deki grup konuşması nedeniyle de 130 bin lira tazminat ödeyeceği belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2017 ve 2018'de yaptığı grup konuşmalarında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin, Man Adaları'nda bulunan paravan bir şirkete para gönderdiği" iddiasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)