CHP'li Özel'den Erdoğan'a 'Man Adası' çağrısı

Özgür Özel, "Erdoğan sözünü yerine getirsin, 'Siyaseti bırakırım, istifa ederim.' demişti. Man Adası belgeleri tıpkı Ağrı Dağı kadar gerçek. Bu durum artık MASAK raporuyla da ispatlanmış, Yargıtay kararıyla da kayıtlara geçmiştir." dedi.

SİYASET 14.04.2022, 21:17
CHP'li Özel'den Erdoğan'a 'Man Adası' çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, Yargıtay'ın, Man Adası davasına ilişkin kararına değindi.

"Erdoğan sözünü tutsun"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği Man Adası iddialarının ispatı durumunda siyaseti bırakacağını dile getirdiğini anımsatan Özel, Yargıtay kararı ve gerekçede yer verilen MASAK raporunun, Kılıçdaroğlu'nun iddialarının doğru olduğunu ortaya çıkardığını belirtti.

Erdoğan'ın, herhangi bir nedenle görevinden ayrılması halinde Anayasa'ya göre 1,5 ay içerisinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydeden Özel, "1 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gerçekleştirilmesini ve Erdoğan'ın yeniden aday olmamasını beklemekteyiz." dedi.

Yargıtay'ın söz konusu kararındaki bazı kısımları okuyan Özel, kararda geçen MASAK raporunda, banka hesapları arasında yapılan para aktarımların doğrulandığını dile getirdi. Özel, "Erdoğan sözünü yerine getirsin, 'Siyaseti bırakırım, istifa ederim.' demişti. Man Adası belgeleri tıpkı Ağrı Dağı kadar gerçek. Bu durum artık MASAK raporuyla da ispatlanmış, Yargıtay kararıyla da kayıtlara geçmiştir." yorumunda bulundu.

Bu hususu Erdoğan'a sormanın, yurttaşların haber alma hürriyeti için görev yapan bütün basın emekçilerinin görevi olduğunu ifade eden Özel, diğer yandan o dönemde Man Adası belgelerinin sahte olduğunu manşetlerinde yayımlayan basın kuruluşlarının da Yargıtay kararı kapsamında gerçeklere yer vermesini beklediklerini kaydetti.

"Thodex vurgununun neresinde olduğun bile tartışma konusu"

Özel, İçişleri Bakanı Soylu'nun İYİ Parti lideri Akşener ve CHP lideri Kılıçdaroğlu aleyhine sözler sarf ettiğini ve hakarette bulunduğunu söyledi. Özel, "Türkiye'de çok sert siyasi tartışmalar oldu fakat bakanlık konumuna gelmiş olan hiç kimse buna tenezzül etmedi. Soylu'nun davranışlarını kendisine yakıştırıyoruz. Hiçbir bakan onun durumuna düşmemiştir." diye konuştu. 

Soylu'nun, kripto para borsası Thodex üzerinden dolandırıcılık yaptığı öne sürülerek aranan firari Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye getirileceğine ilişkin açıklama yapmasının üzerinden neredeyse bir sene geçtiğini hatırlatan Özel, "Bu vurgunun neresinde olduğun bile ayrı bir tartışma konusu. İlerleyen dönemde mahkemelerin üzerine en çok gideceği konu. Özer ile çektirdiğin fotoğrafın hesabını vermektense bir yalanla umut verme yoluna gittin." dedi. 

Göç İdaresi Başkanlığı'na ait idari şemayı gösteren Özel, kurumda görev yapan hiçbir yöneticinin asaleten atamasının gerçekleştirilmediğini ifade etti. Özel, "Soylu'nun devlet anlayışı işte budur. Uygun kriterlere sahip, atama yeterliliği olan tek bir kişi bile yok. Tümü vekaleten yürütülmekte. Çadır devleti olsa, muz cumhuriyeti olsa olmaz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)