Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması!

Katıldığı iftar programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilecek cezaların artırılacağını söyledi.

GÜNDEM 14.04.2022, 21:38 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması!

Esnaf ve sanatkarlarla iftar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar sonrası açıklamalarda bulundu. Pandemi döneminde devlet olarak vatandaşa gereken her desteği sunduklarını kaydeden Erdoğan, bu dönemde esnaf ve sanatkârların borçlarının yapılandırıldığını hatırlattı. Erdoğan, verilen desteği sürdüreceklerini bildirdi.

"Savaş, hamadde fiyatlarında artışa neden oldu"

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ekonomi için olumsuz sonuçlar doğurduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tün dünya gibi bundan Türkiye'nin de etkilendiğini söyledi. Kriz nedeniyle hammadde fiyatlarında artış yaşandığına dikkat çeken Erdoğan, bunun vatandaşlar için olumsuz sonuçlar yarattığını ifade etti.

"Fırsatçılara verilen ceza ertırılacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son aylarda gündemin en önemli konu başlıklarından biri olan fahiş fiyat artışlarıyla ilgili de konuştu. Fiyatlar üzerinde haksız ve fahiş zamlar yapan kişilerin varlığından bahseden Erdoğan, bu fırsatçılara verilen cezaların artırılacağını söyledi. Erdoğan, piyasadaki fiyat dengesizliklerini ortadan kaldıracak yeni çalışmalar yaptıklarının altını çizdi.

E-ticaret sitelerine düzenleme

İhracata dönük yatırımlarla ilgili müjde veren Erdoğan, Türk lirası cinsinden "uzun vadeli finansman olanağı" getireceklerini kaydetti. Erdoğan, bu finansmanın, ek olarak yüzde 9'a varan faizlerle sunulacağını söyledi. Öte yandan "döviz kazandırıcı hizmet veren firmalar" için yüzde 9'a kadar inen faiz oranı uygulayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, internet üzerinden satış yapan e-ticaret siteleri için düzenleme yapılacağını kaydetti.

Yorumlar (0)