Kaza yapan sürücü kontrolü reddetti, alkollü çıkınca “Ben alkollüyüm o zaman” dedi

Aksaray’da kullandığı araç ile kaza yapan sürücü olay yerine gelen polislerin alkol kontrolüne önce itiraz etti. Tartışma sırasında “Kazada ölmediğime çok pişmanım” şeklinde polisleri şaşırtan açıklamalar yaptı. Daha sonra alkol testini kendisi yapmak isteyen sürücü, test 1.69 promil alkollü çıkınca “Ben alkollüyüm o zaman” diyerek suçlamaları kabul etmek zorunda kaldı. Sürücü ile polisler arasında yaşanan ilginç diyalog duyanları gülümsetti.

GÜNDEM 21.10.2021, 10:19 22.10.2021, 09:06
Kaza yapan sürücü kontrolü reddetti, alkollü çıkınca “Ben alkollüyüm o zaman” dedi

Alınan bilgiye göre; kaza Aksaray - Gülağaç ilçesi yolu Kireçlik mevkinde meydana geldi.  Gülağaç’tan Aksaray’a doğru gitmekte olan 35 yaşındaki Fatih B.’nin kullandığı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle 15 metre yüksekliğindeki uçuruma yuvarlandı ve boş sulama kanalına düştü.

Sürücü şans eseri kazayı yara almadan atlattı. Kaza olay yerinden geçen diğer araç sürücüleri tarafından yetkililere haber verildi. Alınan ihbar üzerine olay yerine emniyet güçleri ve ambulans  gönderildi.

“Nasıl ölmedim, anlayamadım”

Hemen olay yerine ulaşan polis ekipleri kazayı yara almadan atlatan sürücü Fatih B.’ye alkol testi yapmak istedi. Alkol metreye bir türlü üflemek istemeyen sürücü alkol almadığını iddia etti. Tartışmalar esnasında “Vallahi ölmediğime çok pişmanım. Şuradan uçuyorum, nasıl ölmüyorum? Bunu anlayamadım” cümlelerini sarf etti.

Kendine alkol testi yaptı, alkollü çıktı

Polis ekiplerinin bir süre sakinleştirmeye çalıştığı sürücü kendi testini kendisi yapmak istedi. Polis memurları talebi anlayışla karşıladı ve alkol metreyi sürücüye vererek testi yapmasını istedi. Sürücü kaç çıkarsa alkollü sayılırım diyerek durumu yumuşatmaya çalıştı. Polis memuru “50’yi geçersen alkollüsün” cevabını verdi. Daha sonra alkol metreye üfleyen sürücünün elindeki alkol metreyi alan polis gördüğü rakam ile şok oldu. 1.69 çıktığını görünce “Ben alkollüyüm o zaman” diyerek durumu kabul etti.

“Ben çok terbiyesiz bir adamım”

Testin sonucunun görülmesinin ardından kendisinden ehliyet ve ruhsat isteyen polislere yine karşı çıkan sürücü bu sefer karısının yanına gelmesini istedi. “Benim karım buraya gelecek, kocası öldü bilsin” diyen sürücü kendisi için olay yerinde hazır bulunan kadın sağlık görevlisine “Kusur bakmayın ben terbiyesiz bir adamım” diyerek özür diledi.

Sürücü daha sonra ambulansa binerek hastaneye kaldırıldı. Sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak için emniyet merkezine götürülen Fatih B.’ye alkollü araç kullanmaktan 228 TL. idari para cezası kesildi, ehliyetine ise 2 yıl süre ile el kondu.

Yorumlar (0)