Amerika Diyanet Merkezi’nde silahlı saldırı

ABD’nin başkenti Washington yakınlarında bulunan Amerika Diyanet Merkezi bahçesinde, cenaze namazının kılınmasından sonra silahlı bir saldırı meydana geldi. Yaşanan saldırıda, 1 kişi yaralandı. 

DÜNYA 21.10.2021, 10:38
Amerika Diyanet Merkezi’nde silahlı saldırı

ABD'nin başkenti Washington çevresindeki Maryland eyaletinde yer alan Amerika Diyanet Merkezi'nin bahçesinde, öğle vaktinde kılınan cenaze namazından sonra kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişi tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı

Merkezin bahçesinde meydana gelen olayda, saldırganın açtığı ateş sonucu 1 kişi yaralandı. Yapılan ilk müdahaleden sonra hastaneye kaldırılan yaralının tedavisi sürüyor.

Yaralının hayati tehlikesi olmadığını açıklayan yetkililer, saldırganın aranmaya devam ettiğini bildirdi.

Şahsi bir mesele olduğu belirlendi

Olayla ilgili polisin soruşturması devam ederken kaynaklar, yaşanan saldırının Amerika Diyanet Merkezi ile bir bağlantısının olmadığını, şahsi bir mesele olduğunu kaydetti.

Amerika Diyanet Merkezi’nden açıklama

Olaya ilişkin Merkez’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Bir cenaze töreninden sonra bugün, merkezimizde yaşanan silahlı saldırı bizi derinden sarstı. Olay sonucunda yaralanan bir kişi, hastaneye kaldırıldı. Şu anda merkez, güvenlik güçlerinin soruşturmalarını devam etmesine izin vermek için kilit altında. Merkez tekrar açılmaya hazır olunca bir duyuru daha yapacağız. Ziyaretçilerimizin, üyelerimizin ve personelimizin güvenliği en önemli önceliğimizdir ve soruşturma yetkilileriyle iş birliği yapıyoruz.”

Yorumlar (0)