Karamollaoğlu’ndan KPSS tepkisi: “Emeklerini yedirmeyiz”

Son günlerde gündeme oturan KPSS’de soruların sızdırıldığı iddiası ve ÖSYM’nin söz konusu konu ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ,“Söylenenler oldukça vahim, sınavdaki şaibe hususunda sicili temiz olmayanlar bilsinler, gençlerimizin emeklerini yedirmeyeceğiz” dedi.

GÜNDEM 04.08.2022, 13:20
Karamollaoğlu’ndan KPSS tepkisi: “Emeklerini yedirmeyiz”

KPSS’de soruların çalınması iddiaları için açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bunun yanı sıra öğretmenlerin hakları ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

“Öğretmenlik başlı başına uzmanlıktır, neyi ispat ediyorsunuz”

“Sözleşmeli öğretmen”, “Atanamayan öğretmen” gibi birden fazla ayrıma öğretmenlerin tabi tutulduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Öğretmenlerimiz ‘başöğretmen’ ve ‘uzman' gibi niteliklerle ayrıştırılıyor. Zaten öğrencilerimizi doğru olmayan sınav sistemleriyle zorlayan bu düşünce, şuan da öğretmenlerimizin enerjisini emiyor! Zaten öğretmenlik, kendi içerisinde bir uzmanlık alanıdır. Siz de tutup yaz tatilleri boyunca saatlerce video izlemelerini sonra da sınavda girmelerini istiyorsunuz. Bu size neyi ispat edecek? İktidara geldiğimiz zaman bütün bu ayrımları ortadan kaldıracak; öğretmenliğin saygınlığını tekrar kazandıracak ve istedikleri hakların hepsini eksiksiz şekilde vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yakından takip edeceğiz”

KPSS'de yaşanan soru sızıntısı iddiaları ve ÖSYM'nin söz konusu konu ile ilgili bilgilendirmelerine tepki gösteren Karamollaoğlu, “Söylenenler vahim, ortaya atılan bu iddialar için ÖSYM öncelikli olmak üzere yetkililerin aldıkları tavır ise daha da vahim! Bu sınavlarda yapılan şaibeler hususunda sicili pek de temiz olmayanlar bilmelidirler ki biz gençlerimizin verdiği emekleri hiç kimseye yedirmeyeceğiz. Durumun takipçisiyiz!” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)