İstanbul Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın kontrol altına alındı: İmamoğlu’ndan açıklama

İstanbul’un ilçesi olan Zeytinburnu'nda bulunan Balıklı Rum Hastanesi'nin çatı kısmında yangın çıktı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulunurken, hastalar ise tahliye edilmeye başlandı. Yangın kontrol altına alınırken, olay yerine giden İBB Başkanı İmamoğlu, ölü ve yaralı olmadığını bildirdi.

GÜNDEM 04.08.2022, 13:33 04.08.2022, 14:44
İstanbul Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın kontrol altına alındı: İmamoğlu’ndan açıklama

İstanbul’un ilçesi olan Zeytinburnu'nda yer alan Balıklı Rum Hastanesi'nde saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Çatı kısmında başlayan yangına itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilmesi sonrasında kontrol altına alındı. Olay yerine giden İBB Başkanı İmamoğlu ise yaşanan olay sonrasında yaralı ve ölü olmadığını ifade etti.

Yangın kontrol altına alındı

Nedeni henüz tespit edilemeyen yangın, İstanbul Balıklı Rum Hastanesi'nin çatı katında çıktı. Hastanedekiler hızlı bir şekilde tahliye edilirken, olayın yaşandığı bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi gönderildi. Müdahalelerin sonrasında yangın kontrol altına alındı.

İmamoğlu yangın bölgesinde: “Havadan müdahale yanlış olacaktır”

Yangının ardından olayın yaşandığı alana ulaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son durum ile ilgili yetkililerle görüştü. Bütün hastaların yangın alanından çıkış yaptığını ve herhangi bir can kaybı meydana gelmediğini söyleyen İmamoğlu, "Müdahalede bulunan arkadaşlar kısa bir süre içerisinde tamamıyla kontrol altına alınacağını ifade ediyor. Bu bina 130 senelik. Acil bir durum olması halinde havadan müdahale yapılması için hazır beklenilse de bu hareketin yanlış olacağını düşünüyoruz. İçerde görev yapan itfaiyeci arkadaşlar bu binanın statik şeklinin bu duruma uygun olmadığını düşünüyor. Önemli olan herhangi bir şekilde can kaybının yaşanmaması. Bütün gücümüzle müdahale etmeye devam ediyoruz" dedi.

“Herkes tahliye edildi”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise olay yerinden yaptığı açıklamada, "Yangın hastanenin huzurevi kısmında çıktı. Etrafı saran dumanın ardından hastaların hepsini tahliye ettik. Mevcut durumda da yangının tamamen kontrol altına alınması için çalışılıyor. Durumu erken fark etmemiz hastalarımız için çok iyi oldu. Toplamda 100 kişiyi tahliye edebildik. Bütün sağlık ekipleri ve hastalar da binadan çıkarıldı" dedi.

Yorumlar (0)