Ankara'da film gibi olay: Dolandırıcılar dolandırıcıları dolandırdı!

Ankara'da bir grup dolandırıcının, farklı dolandırıcıları dolandırması şaşkına çevirdi. Yolsuzluk soruşturmasında isminin geçtiği yalanıyla tuzağa düşürdükleri yaşlı adamdan parasını çekmesini isteyen dolandırıcılar, parayı almaları için başkalarıyla anlaştı. ‘Aracı’ olarak yaşlı adamdan parayı alan dolandırıcılar, parayı alıp sırra kadem bastı. Parayı alan 3 kişi yakalanırken, asıl dolandırıcılar ile ilgili arama çalışmaları devam ediyor.

YAŞAM 04.08.2022, 14:05
Ankara'da film gibi olay: Dolandırıcılar dolandırıcıları dolandırdı!

Başkent Ankara'da meydana gelen bir dolandırıcılık olayı, duyanları şaşkına çevirdi. 

Dolandırıcılar da tuzağa düştü

71 yaşındaki M.N.'yi telefonla arayan ve yolsuzluk soruşturmasına adının karıştığını yalanıyla kandıran dolandırıcılar, yaşlı adamdan bankada bulunan parasını çekmesini istedi. Dolandırıcılar, parayı almak için taşeron dolandırıcılarla anlaşma yaptı. Yaşlı adamın parasını alan ve asıl dolandırıcılara parayı vermeyen dolandırıcılar ortadan bir anda kayboldu.

Ankara’da tuzağa düşürdükleri 71 yaşındaki M.N.’yi telefonla arayan dolandırıcılar yaşlı adama, yolsuzluk soruşturmalarında isminin geçtiğini ve bankada bulunan parasını çekmesi gerektiğini ifade etti. Paranın adli emanette kalacağı yalanını söyleyen dolandırıcılara inanan M.N., bankadaki 43 bin 800 doların tamamını çekti.

Parayı alıp ortadan kayboldular

Yaşlı adamın parasını elden direkt almak istemeyen dolandırıcılar, parayı almak için T.E.D, Ö.Ö. ve U.E. isimli 3 dolandırıcı ile anlaştı. Kamu görevlisi olarak kendilerini tanıtan 3 şahıs, yaşlı adamın parasını alarak sırra kadem bastı ve anlaşma yaptıkları esas dolandırıcılarla iletişime geçmedi.

Taşeron dolandırıcılar yakalandı

M.N.'nin şikayetçi olmasından sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, parayı alan U.E., Ö.Ö. ve T.E.D.’i yakalamak için çalışma başlattı. Polis ekipleri, yaptıkları fiziki ve teknik takibin haricinde 80 saatlik Kent Güvenlik Yönetim Sistemi görüntülerini izledikten sonra Ö.Ö.. T.E.D. ve U.E.’yi Ankara girişinde düzenledikleri başarılı operasyonla gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen 3 zanlı cezaevine gönderildi.

Motosiklet ve otomobil alıp lüks yerlerde eğlenmişler

Zanlıların, yaşlı adamdan aldıkları paralarla kendilerine otomobil, cep telefonu ve motosiklet aldıkları, lüks mekanlarda eğlenerek bu parayı harcadıkları öğrenildi. Şahısların araçlarında gerçekleştirilen aramada ise, çeşitli cep telefonları, pompalı tüfek ve M.N.’den kalan 9 bin 100 dolar para yakalandı. Söz konusu paralar sahibine geri verilirken, esas dolandırıcıların yakalanmasına ilişkin çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Yorumlar (0)