Karadeniz gazında ilk ateş

Ankara'dan canlı bağlantı ile iştirak ettiği 'Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karadeniz'de açtığımız bu kuyular ilk değildir, son da olmayacaktır." dedi.

GÜNDEM 28.07.2021, 22:17
Karadeniz gazında ilk ateş

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı.

Manavgat'taki yangın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangına ilişkin olarak, "Olay tüm yönleriyle araştırılarak yangında zarar görenlere her türlü destek sağlanacaktır." dedi.

Doğal gaz çalışmaları

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Karadeniz'de açtığımız kuyular ilk değildir, son kuyu da olmayacaktır. Yakın dönemde Karadeniz gazının devreye girmesiyle, kaynaktaki dışa bağımlılığımızı önemli ölçüde azaltacağız."

Sondaj çalışmaları

Erdoğan, "Tehditlerle, yaptırımlarla, yıldırmalarla, şantajlarla bizi engellemeye çalıştılar fakat hiçbirine eyvallah etmedik. Sondaj hususunda ulaştığımız teknik yeterlilikle dışa bağımlılığımız son buldu. Keşfettiğimiz ve yerin yüzlerce metre altından çıkardığımız Karadeniz gazını bugün ilk kez yerinde yakacağız." sözlerini sarf etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çıkardığımız gazın değerini mesnetsiz iddialarla düşürmeye çalışanlar, bugün burada yanan ateşe çok iyi baksınlar." dedi.

"Çok büyük emek harcanıyor"

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Karadeniz gazının ilk fazını 2023 yılına yetiştirmek için büyük bir emek harcanıyor. Bölgesinin ekonomi ve siyasi yönünden en güçlü ülkesi olan Türkiye'nin uzattığı dost elini tutanlar bugüne dek hep kazançlı çıkmıştır."

Yorumlar (0)