Kapadokya’da yasak dinlemeyen turistlere ceza kesildi

Turizm cenneti Kapadokya’da maskesiz dolaşan 37 yabancı turiste para cezası kesildi.

GÜNDEM 03.04.2021, 16:45 04.04.2021, 14:01
Kapadokya’da yasak dinlemeyen turistlere ceza kesildi

Hafta sonu yasağından muaf tutulmalarına rağmen geldikleri Kapadokya’da maske takmadan dışarı çıkan turistler ceza yemekten kurtulamadı.

2 dilde uyarı anonsları yapılıyor

Koronavirüs risk haritasında rengi kırmızıya dönen Nevşehir’in dünyaca ünlü turistlik merkezi Kapadokya’da polis ekipleri Türkçe ve İngilizce anonslar yaparak turistleri maske takmaları ve kurallara riayet etmeleri konusunda sık sık uyarıyor.

Bölgede sürekli devriye atan İl Jandarma Komutanlığı personeli uyarılara aldırış etmeyen onlarca turiste para cezası işlemi uyguladı.

Kimse olmadığı için maskemizi çıkardık

Bölgenin salgın nedeniyle sakin olmasından dolayı kimseyi riske atmayacaklarını düşüncesiyle maskelerini çıkardıklarını belirten Kanadalı turist Spencer Wiman, “Burası salgına rağmen çok güvenli bir bölge. Çok fazla insan olmadığı için de maskemi çıkarmıştım. Ancak ekipler beni durdurup haklı olarak ceza uyguladılar” dedi.

Avusturya’dan Kapodakya’yı görmeye gelen Jon Matteo Brüggenweth ise maske takmanın önemine değinerek herkesin mutlaka belirlenen kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)