Kamu kurumlarına Togg hizmeti: Garanti verildi

Togg'un kamu kurumlarında hizmete alınmasına dair düzenleme faaliyete sokuluyor. Buna göre 30 bin araç 2035 senesine kadar kamu kurumlarında kullanılması planlanıyor.

GÜNDEM 17.01.2023, 17:45 18.01.2023, 17:11
Kamu kurumlarına Togg hizmeti: Garanti verildi

Türkiye'nin milli ve yerli aracı Togg'un kullanım alanları genişletiliyor. Bu noktada kamu kurumlarında kullanılmak üzere Togg alımı sağlanacak. 2035 senesine kadar 30 bin Togg, kamu kurumlarına gönderilecek.

Togg kamu kurumlarının hizmetine verilecek

Togg'un satın alım işlemlerini ise Devlet Malzeme Ofisi tarafından gerçekleştirilecek. Öte yandan kamu alımları için tarihte kesinleşti. İlk kısımda Togg'un C segment SUV modeli, kamu kurumlarının araçları içerisine katılacak.

Bu sene içerisinde Togg kurumlara 500 adet otomobil satışı gerçekleştirecek. 2035 senesinin sonuna gelene kadar 9 bin 500 C segment SUV, otomobil filosunda yerini alacak.

“Alım garantisini sağladık”

Togg tarafından çıkarılan sedan modelinden toplamda 4 bin 750 adet satın alınacak. Ticari modelin satın alınması ile beraber ile bu miktar 30 bine ulaşacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati şu ifadelerde bulundu: "Türkiye’nin vizyon projesi Togg için kamu alım garantisini de faaliyete sokuyoruz. Kamu alanında bu araçların satın alınması için DMO ile görüşme sağladık. Alım garantisini oluşturduk"

Yorumlar (0)