Bir bölgede daha petrol heyecanı

Şırnak'taki Gabar Dağı bölgesinin ardından Namaz Dağı bölgesindeki Şırnak-1 kuyusunda da sondaj faaliyetlerine başlandı.

EKONOMİ 17.01.2023, 18:15 17.01.2023, 19:29
Bir bölgede daha petrol heyecanı

Vali Osman Bilgin, beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, TSO (Ticaret Sanayi Odası) Başkanı Osman Geliş ve Şırnak Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt ile Namaz Dağı bölgesinde yer alan Eruh yolunun 20. kilometresinde sondaj faaliyetlerinin başlatıldığı noktada inceleme yaptı.

Gerçekleştirilen çalışmalara dair TPO yetkililerinden bilgi edinen Vali Bilgin, burada basın mensuplarına verdiği demeçte, kentin artık güzel haberlerle anılmaya başladığını ifade etti. 



"Yüksek graviteli olması önemli"

TPAO'nun (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) faaliyetleri neticesinde Şırnak-1 sahasında üretim ve arama faaliyetinin başladığını kaydeden Bilgin, şu sözleri sarf etti:

"Bu faaliyetlerle birlikte özellikle Gabar Dağı bölgesinde yer alan yüksek graviteli petrol, yurttaşların anlayacağı dilde bu petrolü dizel bir araca koyduğunuzda rahatlıkla çalışabileceğini biz gerçekleştirilen teknik analizler doğrultusunda biliyoruz. Gabar Dağı'ndaki keşfin akabinde 10 kilometre ilerideki Kızılsu köyünde de çalışmalar sürüyor. Şimdi ise Şırnak bölgesinde hem üretim hem de arama kuyusu, Allah'ın izniyle burada da petrol tespit edildiğinde, Türkiye'ye çok daha hayırlı haberler veriyor olacağız. Hem ülkemiz hem de bölgemiz için çok müspet gelişmeler olacak. Petrol kuyularının bölgemize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."



"Binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak"

Son dönemlerde yalnızca petrolün değil kömür rezervlerinin de tespit edildiğini dile getiren Bilgin, bu çerçevede sanayi bölgesinde faaliyete geçecek olan alanda 50 şirketin eleme paketleme tesisini kurarak binlerce kişiye iş imkanı sağlayacağını da sözlerine ilave etti.

Ardından petrol arama sahasında dua edildi ve kurban kesildi.

Yorumlar (0)