Kadıköy metrosundaki bıçaklı saldırgan için karar verildi

İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda iki kadına hakarette bulunan ve bıçak çekip tehdit eden zanlı Emrah Yılmaz için 5 yıl 3 ay hapis cezasına karar verildi.

GÜNDEM 03.03.2023, 16:21
Kadıköy metrosundaki bıçaklı saldırgan için karar verildi

İstanbul'da metroda yolculuk yapan kadın yolculara bıçak çekerek tehdit eden ve hakarette bulunan zanlının yeniden yargılandığı davada sonuç belli oldu. Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya farklı suçtan tutukluluğu bulunan zanlı Emrah Yılmaz katılım sağladı.

Savunmasını yaptı

Duruşmada savunma yapan zanlı Yılmaz, mağdur Azize Nur Kaya ile tartışma yaşandığı sırada yerinden kalkmadığını iddia ederek, "Olay tam kapanıyorken Senanur araya girdi. Kendisi tarafıma tekme attı. Bu durumu Azize de doğruladı. Söz konusu durumlar incelenmeli. Kamera görüntüleri eksik şekilde toplandı. Katılım sağlayanların mağduriyet yaşadığını düşünmüyorum." dedi.

“Silahla tehdit” suçundan ceza aldı

Davada kararı paylaşan mahkeme, zanlı Emrah Yılmaz'ın müştekiler Azize Nur Kaya, Mihdiye Damgacı ve Senanur Damgacı’ya karşı "silahla tehdit" suçu gerekçesiyle 5 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, "vatandaşlar arasında panik ve korku yaratacak şekilde tehdit" suçu gerekçesiyle zanlı adına hüküm oluşturulmasına yer bulunmadığı yönünde karar verdi.

Yorumlar (0)