Kabine yarın toplanıyor: Masada hangi konular var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Kabine yarın bir araya gelecek. Kabine'de geçici işçi düzenlemesi, İsveç-Finlandiya'nın NATO üyeliği, seçim takvimi ve ekonomi konularının görüşülmesi bekleniyor.

GÜNDEM 05.02.2023, 16:13
Kabine yarın toplanıyor: Masada hangi konular var?

NATO üyesi olmak üzere başvuruda bulunan İsveç ve Finlandiya, uzunca bir süredir Kabine'nin gündeminde bulunan bir başlık. İsveç ve diğer ülkelerde Türkiye’ye ve Kur'an-ı Kerim'e karşı bazı provokatif faaliyetler içerikli eylemler üyelik çalışmalarını daha farklı bir boyuta taşıdı.

İsveç ve Finlandiya NATO üyeliği

Bu olaylar Türkiye'de büyük bir tepkiyle cevaplanmıştı. Daha sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından NATO üyesi olmak isteyen İsveç'e onay verilmeyen bir açıklama yapılmıştı. Öte yandan Erdoğan, Finlandiya hakkında olumlu ifadelerde bulunmuştu.

Geçici işçi konusu ele alınacak

Diğer bir taraftan Kabine'de geçici işçileri yakından ilgilendirecek bir gelişme ele alınacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 60 bin kadar kişiyi etkileyecek bir çalışma gerçekleştiriyor.

Devlet Demiryolları Orman Genel Müdürlüğü, şeker fabrikaları gibi alanlarda görev yapan geçici işçilerin sıkıntılarını sona erdirecek çözüm konusu masaya yatırılacak. Bu işçileri 12 ay süresince çalıştırabilecek biçimde bir model üstünde çalışılıyor.

Bu modele yönelik ayrıntılar, ortaya konulacak çözüm yolları Kabine'nin gündeminde olacak.

Yorumlar (0)