Okullara “kar” engeli: 6 il ve bir ilçede eğitime ara verildi

Türkiye genelinde etkisini gösteremeye başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle okullara kar tatili açıklamaları gelmeye başladı. İşte kar sebebiyle okulların tatil olduğu kentler...

EĞİTİM 05.02.2022, 16:43 05.02.2023, 16:52
Okullara “kar” engeli: 6 il ve bir ilçede eğitime ara verildi

Yoğun kar yağışının görüldüğü birçok kentte eğitime ara verildi. Kentlerin valilikleri tarafından gerçekleştirilen açıklamada kar sebebiyle okulların tatil edildiği açıklandı. İşte detaylar…

Gaziantep

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Vali Davut Gül, şehirdeki yoğun kar yağışı sebebiyle okullarda eğitime bir gün ara verildiğini ifade etti.

Söz konusu açıklamasında Gül şu ifadelerde bulundu: "Kentimizde meydana gelen yoğun kar yağışı sebebiyle 6 Şubat Pazartesi tarihinde bütün eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Öte yandan gebe ve engelli kamu çalışanları idari izinli olacaktır”

Diyarbakır

Olumsuz hava şartları sebebiyle okullarda tatil veren diğer bir kent ise Diyarbakır oldu.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Vali Ali İhsan Su, şu ifadelerde bulundu: "Etkisini gösteren kar sebebiyle kent genelinde 6 Şubat Pazartesi tarihinde yaygın ve örgün eğitime bir günlük ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli de yarın idari izinli olacaktır”

Bingöl

Bingöl'de ise hava şartları sebebiyle okullara iki günlük ara verildi.

Valilik tarafından gerçekleştirilen açıklamada, kent genelinde yoğun kar yağışına bağlı şekilde merkez ve bütün ilçelerdeki özel kreş ve gündüz bakımevlerinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 6-7 Şubat tarihlerinde okulların tatil edildiği aktarıldı.

Öte yandan, kamuda çalışma sağlayan hamile ve engelli kişilerinde aynı günlerde idari izinli olacağı aktarıldı.

Muş

Muş'ta olumsuz hava şartları sebebiyle kent genelinde okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

Valilik tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şehirde buzlanma, kuvvetli yağış ve fırtına uyarısının verildiği belirtildi. Bu uyarılar çerçevesinde 6-7 Şubat günü kent genelinde eğitim ve öğretime 2 gün kadar ara verildiği ifade edildi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da olumsuz hava şartları sebebiyle eğitime yarın için ara verildi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Vali Salih Ayhan, yarıyıl tatilinin bir gün süreye uzatıldığını ifade etti.

Bitlis'in ilçesi Tatvan

Bitlis'in ilçesi Tatvan da olumsuz hava şartları sebebiyle okullarda eğitime yarın ara verildi.

Tatvan Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, ilçede yoğun kar yağışının devam ettiği ifade edildi.

Adıyaman

Adıyaman'da olumsuz hava şartları sebebiyle okulların yarın için tatil edildiği açıklandı.

Valilikten tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, kent genelinde etkisini gösteren kar sebebiyle ilk ve orta dereceli okulların 6 Şubat Pazartesi tarihinde tatil edildiği aktarıldı. Öte yandan, kamuda çalışma sağlayan hamile ve engelli kişilerinde aynı günlerde idari izinli olacağı aktarıldı.

Yorumlar (0)