Kabine bugün toplanıyor: Kısıtlamalar, aşı ve reform masada

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilecek. Salgın önlemlerinin ele alınacağı toplantıda, kısıtlamaların devam edip etmeyeceğine kadar verilecek.

GÜNDEM 31.01.2021, 22:57 01.02.2021, 00:01
Kabine bugün toplanıyor: Kısıtlamalar, aşı ve reform masada

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak.

Ana gündem maddesi koronavirüsle mücadele olacak olan toplantıda gözler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gerçekleştireceği sunumda olacak.

Aşı uygulamasında son durum ele alınacak

Aşı programı da bugün masada olacak hususların başında geliyor. Çin, Rusya ve Almanya ile devam eden aşı sürecine ek olarak, yerli aşı çalışmalarındaki son durum da görüşülecek.

Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Yarıyıl tatilinin akabinde başlayacak olan eğitim-öğretim dönemi de kabine toplantısında konuşulacak olan en önemli maddelerden biri olacak. Bugünkü toplantıda, okullarda yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceğine dair karar verilecek.

İş yerleri ne zaman açılacak?

Geniş kapsamlı değerlendirmelerin ardından koronavirüsle mücadelenin ne şekilde süreceği kararlaştırılacak. Esnafın merakla beklediği karar da kabine toplantısının ardından açıklanacak. Hükümet, salgınla mücadeleyi birinci sıraya koysa da, esnafın talepleri de gözden geçirilecek.

Reform süreci de konuşulacak

Hükümet tarafından oldukça önemli bir konumda yer alan reform süreci de kabine toplantısının gündem maddelerinden biri olacak. Reform ile ilişkili bakanlar, ekonomi ve yargı reformu hususundaki son durumu paylaşıyor olacak.


 

Yorumlar (0)