Usta oyuncu Atilla Pekdemir hayatını kaybetti

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ünlü oyuncu Atilla Pekdemir, 77 yaşında hayata gözlerini yumdu.

GÜNDEM 31.01.2021, 23:42 01.02.2021, 13:29
Usta oyuncu Atilla Pekdemir hayatını kaybetti

2 seneden bu yana akciğer kanseri ile savaş veren ve kısa bir süre evvel de COVID-19'u atlatan ünlü oyuncu Atilla Pekdemir, İzmir’de yaşamını yitirdi.

Atilla Pekdemir kimdir?

Usta oyuncu Pekdemir, 10 Şubat 1943 tarihinde Giresun'da dünyaya geldi. Liseyi tamamladıktan sonra Ankara Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

1963 yılında konservatuvarın tiyatro bölümünü de kazanınca, hukuk eğitimine ara vererek konservatuvara yoğunlaştı. 1968 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi.

Çok sayıda tiyatroda yer aldı

Konservatuvar eğitiminin henüz ilk yıllarında beş arkadaşı ile birlikte 'GRUP-6 Tiyatrosu'nu kurdu ve ülkemizde ilk Bertolt Brecht oyununu sergiledi. Aynı sene, hocası Yıldız Kenter'in tiyatrosunda yine bir Brecht oyunu olan 'Üç Kuruşluk Opera' ile profesyonel tiyatro yaşamına başladı.

Gençlik Tiyatrosu ile Almanya-Erlangen Uluslararası Tiyatro Festivali'nde, Keşanlı Ali Destanı oyununda 'Ali' karakterini canlandırdı.

Dizilerde de oynadı

Gülriz Sururi-Engin Cezzar, Ali Poyrazoğlu, Minur Özkul Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner, Levent Kırca, Deve Kuşu Kabare, Sadri Alışık Tiyatroları'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev alan Pekdemir; 'Hayat Yokuşu', 'Adını Sen Koy', 'İyi Ki Varsın', ve 'Yol Ayrımı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda dizede yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan mesaj

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşımda, "Tiyatro ve sinemamızın değerli bir ustasını daha kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendik. Merhum Atilla Pekdemir'e Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)