James Jeffrey Dışişleri'nden ayrıldı

Amerika'nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet, temaslarını tamamlayarak Dışişleri Bakanlığından ayrıldılar.

GÜNDEM 22.07.2019, 18:06 22.07.2019, 18:09
James Jeffrey Dışişleri'nden ayrıldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyetin Dışişleri Bakanlığındaki temaslarında Suriye'ye ilişkin İdlib, güvenli bölge, anayasa komitesi ve siyasi süreç konuları ele değerlendirildi.

Amerika Birleşik Devletleri Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki ABD heyeti, yapılan görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığından ayrıldılar.

Gerçekleştirilen toplantıda, Suriye'ye ilişkin İdlib, güvenli bölge, anayasa komitesi ve siyasi süreç konuları masaya yatırıldı.

Beşşar Esed rejimine ait savaş uçakları ile Rus Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları dün ve bugün peş peşe İdlib'deki güvenlik bölgeye havadan saldırmış ve dün 17, bugün ise 28 olmak üzere iki günde 45 sivil yaşamını yitirmişti. Bu konunun da gündeme geldiği düşünülüyor.

Toplantıya Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal katıldı. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki ABD heyeti ile yapılan toplantı, yaklaşık olarak 3 saat sürdü.

Yorumlar (0)