İzmirlilere metro ve tramvay şoku: Seferler durduruldu

İzmir’de Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikasına üye metro ve tramvay çalışanları greve gitti. Grev nedeniyle metro ile tramvaya binemeyen İzmirliler otobüsleri veya taksileri tercih etmek zorunda kaldı.

GÜNDEM 31.07.2023, 09:55 31.07.2023, 10:01 Şeyda Gül
İzmirlilere metro ve tramvay şoku: Seferler durduruldu

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası ile İzmir Metro AŞ adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç alınamadı. 625 çalışanı ilgilendiren TİS’ten sonuç alınamamasının ardından açıklamalarda bulunan Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hamdullah Giral, “Haklı taleplerimize karşılık bulamadığımızdan daha önce aldığımız grev kararımızı bu saatten sonra uygulamaya koyuyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Grev ilanlarımızı iş yerlerine asıyoruz

Grev kararı alınsa da işçilerin emeği için görüşmelere her zaman açık olduklarını belirten Giral, kendilerini bu grev kararını uygulamaya koymaya zorlayanlar ve zorda bırakanların düşünmesi gerektiğini söyledi. “Kapımız açık bekliyoruz” diyen Giral, bu saatten sonra iş yerlerine kimsenin girmeyeceğini ve gün boyunca burada olacaklarını vurguladı. Giral, “Hep beraber halaylarla, alkışlarla grev ilanlarımızı iş yerlerine asıyoruz” şeklinde konuştu.

11 maddede anlaşamadılar

Daha sonra işçilerin, çalıştıkları binaya "Bu iş yerinde grev vardır" pankartı astığı görüldü. Tarafların, refah payları ve enflasyon farklarını da içeren 11 maddede anlaşamadığı öğrenildi.

İzmirliler zor anlar yaşadı

Birçok tramvay istasyonu grev nedeniyle boş kaldı. Toplu ulaşımda tramvay ve özellikle metroyu kullanan vatandaşlar sabah saatlerinde büyük zorluk yaşadı. Vatandaşlar belediye tarafından ek seferlerin de konulduğu otobüslere veya taksilere yönelmek zorunda kaldı.

Yorumlar (0)