İzmir’de kliniğin önünde darp! Doktora vahşeti yaşattılar

İzmir’e bağlı bulunan Bornova ilçesinde 5 kişilik grup doktoru darp etti. Yaşanan kavga sonrasında doktorun köprücük kemiğinde kırık meydana geldi. Olayın, doktor tarafından kliğin yan tarafında bulunan bir lokale ait kameraların kaldırılması talebinde bulunmasından sonra gerçekleştiği iddia edildi.

GÜNDEM 19.05.2022, 15:06 19.05.2022, 18:11
İzmir’de kliniğin önünde darp! Doktora vahşeti yaşattılar

Olay, dün akşam saat 18.45 sularında Bornova ilçesi Kazım Dirik Mustafa Kemal Sokak üzerindeki bir kliniğin hemen önünde yaşandı. Rehabilitasyon ve Fizik Tıp Uzmanı Dr. Canberk Gül, 10 gün öncesinde açtığı klinikte 5 kişilik bir grup tarafından darp edildi. Yaşanan olay üzerine 112 Acil Sağlık ekipleri ve polisler sevk edildi. Hastaneye götürülen Canberk Gül’ün köprücük kemiğinin kırıldığı belirlendi. Doktoru darp eden 5 kişiden 4’ü yakalanırken, 1 kişi ise kaçarak izini kaybettirdi. Tedavisi biten Canberk Gül, daha sonra karakola giderek ifade verdi. Doktor Gül, verdiği ifade de lokalin sahibinin olaya dahil olmadığını belirterek, 5 kişilik gruptan şikayetçi oldu. Şikâyet üzerine 4 kişiyi gözaltına alan polis ekipleri, olay yerinden kaçan 1 kişi için yakalama çalışması başlattı.

Sadece uyardı, başına gelmeyen kalmadı

5 kişilik grubun saldırı anı güvenlik kameralarına anbean yansırken, bölgede bulunan vatandaşların da kavganın arasına girmesi gözlerden kaçmadı. Köprücük kemiği kırılan doktor Gül, 1 ay çalışamaz raporu alırken başına gelen olayı anlattı. Yan tarafta bulunan dükkanın 2 senedir lokal ismiyle anıldığını ancak yasa dışı kumar oynatıldığını iddia eden Gül,” O yerin sahibinden ve yanında olan Sedat Ö. Denilen kişiden, kliniğin yan tarafında yer alan ve lokalin olan güvenlik kameralarının çıkarılmasını rica ettim. Söylediğim bu istek sonrasında Sedat Ö. Denilen şahıs bana ’bak akıllı davran, yoksa ayağın kayar’ diyerek tehdit savurdu. Daha sonra ise adını bile bilmediği işletme sahibi yanıma geldi. Bende ona, ‘kliniğime gelen kişiler rahatsızlık duyuyor. İçeriye giren kadınlara bakmamalarını, bu kişilerin bakışlardan rahatsızlık duyuyorlar’ dedim” şeklinde ifade etti.

Kamerasız alana çekmeye çalıştı, gitmeyince darp etti

Yaşanan bu olayın sonrasında aradan 1 hafta gibi bir süre geçtiğini ve kendisine tehdit savuran Sedat Ö. kişisinin dün akşam vakitlerinde kliniğin önünde durduğunu belirten Gül,” Ben bu kişiye ‘işletme sahibiyle biz anlaşmıştık, sen şu anda bunu bozuyorsun' diyerek uyarıda bulundum. Bu söylemimden sonra Sedat Ö., ‘sen gel bir bakalım buraya' dedi. Beni tutarak kameraların görmediği bölgeye götürmeye uğraştı. Bende dediği yere gitmedim. Sonrasında da zaten olay patlak verdi. Suat Ö., Sedat Ö., ve Bülent A. ile adlarını bile bilmediğim iki farklı şahsında içinde bulunduğu 5 kişinin darbına maruz kaldım. Yaşadığım bu olay sonucunda köprücük kemiğimde kırık meydana geldi. Götürüldüğüm hastanede gerçekleştirilen muayeneler sonrasında 1 ay çalışamaz şeklinde rapor verildi” dedi.

Tehditleri kan dondurdu

Yaşanan darp olayı esnasında ‘kökünü kurutacağım, öldüreceğim seni' şeklinde bağırarak kendisine tehditler savuran kişinin olay yerinden polisler gelmeden kaçtığını belirten Gül,” Ben o anki durumla kendimi kliniğe kapattım. Daha sonra hastaneye sevk edildim zaten. Oradan çıkınca karakola ulaştığımda Sedat Ö.'nün yanındaki kişilere, ‘Yeşilova'dan birilerini arayalım da yerin camlarını kıralım, buna da sıkarız' şeklinde konuştuğunu işittim. Eğer bugünden sonra bana bir şey olursa tek suçlusu bu şahıslar olacaktır” ifadelerini kullandı.

Doktor Gül’den lokalin yerine kütüphane fikri

Bu dava sonuçlandığında yan kısımda bulunan lokalin yeri boşalırsa o alana Dr. Canberk Akademi'yi açmayı planladığını belirten Gül, “Bütün çocukları eşit derecelerde bir araya getirerek, yüksek teknolojili bir kütüphane oluşturmayı istiyorum. Açacağım yerin tabelasının hemen altına ise ‘Bir çocuk değişirse tüm dünya değişir’ şeklinde sözler yazdıracağım” diyerek sözlerine son verdi.

Hasta yakınından açıklama: “Kesinlikle cezalandırılmalılar”

Darp olayının yaşandığı sırada kız kardeşinin muayenesi için Muş'tan İzmir'e gelen Fatih Karahan, “Kumar oynattığı iddia edilen 4-5 şahıs hocamıza darp olayında bulunmuş. Yaşanan bu olaya epeyce üzüldük. Uzun yollardan buraya geliyoruz. Hocamıza muayene olmak isteyen bir sürü kişi var. Böyle kişilere değer göstermemiz gerekiyor. Bu tipte ergin insanlar zaten çok zor yetişiyor. Dünya üzerinde adı duyulmuş insanlardan birkaçı. Bence çok yazık. Olayı yaşatan kişilerin bulunarak cezalandırılmasını çok isterim” şeklinde belirtti.

Yorumlar (0)