İzmir merkezli FETÖ soruşturmasında 112 kişi için karar çıktı 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir merkezli 22 şehirde başlattığı FETÖ soruşturması kapsamında TSK ile bağı bulunan 112 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 

GÜNDEM 23.11.2021, 10:47 24.11.2021, 09:48
İzmir merkezli FETÖ soruşturmasında 112 kişi için karar çıktı 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir’deki FETÖ soruşturması kapsamında bir süredir Jandarma Genel Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı İzmir Bölge Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile temas halindeydi. Koordinasyona ve veri karşılaştırmaya dayalı işlemler sonucunda 5’i Kara, 4’ü Deniz, 37’si Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına; 1’i Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup 15 muvazzaf, 47 asker ve 65 adet ilişiği kesilmiş askeri okul öğrencisi toplam 112 kişinin yakalanması ve gözaltına alınması konusunda talimat verdi.  



22 şehirde eş zamanlı operasyon başlatıldı 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından İzmir’de başlatılan operasyonlara ek olarak 21 şehirde daha binlerce personelin katılımıyla arama çalışmaları başlatıldı. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda soruşturmanın seyrini derinleştirecek deliller bulundu.  

Şüphelilerin haklarında başta Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin açık delil olarak kabul ettiği tesadüfle açıklanmayacak şekilde, örgüt mensuplarının itirafçı ifadesi, örgütsel irtibat tarzına uygun olarak kontörlü ya da ankesörlü telefonla irtibat kurulması, askeri okul mülakatlarında örgütsel kodlama tespiti gibi oldukça kapsamlı deliller bulundu. 



2019’dan bu yanda 1481 kişi tutuklandı 

FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı nezdinde kurulan kontörlü/ankesörlü veri havuzu kullanılarak yürütülen soruşturmalar ve düzenlenen operasyonlarda 19 Kasım 2019’dan bu yana 22 ayrı operasyon düzenlendi. 3 bin 338 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı verilirken gözaltına alınan şüphelilerden 1481’i tutuklandı; 474 şüpheli ise faydalı itirafçı olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı. 

Yorumlar (0)