İsveç'ten PKK’ya “sabotaj” tepkisi

İsveç’in başkenti Stockholm'de meydana gelen PKK eylemini değerlendiren Başbakan Ulf Kristersson, “Bu olay tamamen İsveç'in NATO üyeliği sürecine yönelik bir sabotajdır” dedi.

GÜNDEM 13.01.2023, 16:43 13.01.2023, 16:49
İsveç'ten PKK’ya “sabotaj” tepkisi

Terör yapılanması PKK’nın gruplar halinde bir araya gelerek eylemlerini gerçekleştirdiği İsveç'te yaşanan olaylar Türkiye genelinde büyük tepki gördü. NATO’ya girmek için başvuruda bulunan ülke, ilk defa bir PKK faaliyetine tepki gösterdi.

“Güvenlik açısından tehlikeli”

Ülkesinin bir televizyon kanalına çıkarak burada açıklamalarda bulunan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, tarihi belediye binası önünde bir araya gelen bir grup terör yapılanması PKK/YPG destekçisinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tasvir ederek söz konusu binanın önündeki direğe asmasına karşı tepki verdi.

Edinilen bilgilere göre, yaşanan olayın tamamıyla sorumsuzca uygulandığına dikkat çeken Kristersson, "Bu olayın İsveç'in NATO mensubu olmak için başvurusuna yönelik bir sabotaj biçiminde oluşturulduğunu ifade edebilirim. Ülkemizin güvenliği adına oldukça tehlikeli bir durumdur." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)