Türkiye'nin en büyüğü, 7/24 açık olacak: Rami Kütüphanesi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rami Kütüphanesi açılışında konuştu. Erdoğan, "Rami'yi yalnızca bir kütüphane değil birçok faaliyetin de yapılabileceği bir kültür merkezi olarak oluşturduk." ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR-SANAT 13.01.2023, 16:41
Türkiye'nin en büyüğü, 7/24 açık olacak: Rami Kütüphanesi açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülkemizin en büyük kütüphanesi İstanbul Rami Kışlası kütüphaneye dönüştürüldü ve hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, 36 bin metrekarelik kapalı alanıyla bir Hyde Park ve Central Park'a benzetilen 51 bin metrekarelik millet bahçesini de içinde barındıran kütüphanenin 7 gün 24 saat hizmet vereceğini ifade etti.

"Burhan Çaçan'a Allah'tan rahmet diliyorum"

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

"Bakanlığımızın kıymetli mensupları, değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kütüphanemizin ülkemize ve bilhassa gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sözlerimin başında vakur duruşu ve kendisine özgü yorumuyla gönlümüzde taht kurmuş sanatçımız Burhan Çaçan'a Allah'tan rahmet diliyorum.

"7 gün 24 saat hizmet verecek"

Rami Kışlası önemli bir yere sahip burası gıda çarşısına dönüştüğünde uzunca zaman sucuk, peynir, pastırma satışı yapmıştık. Burada bir geçmişim var... Aynı zamanda burası ne haldeydi, hep söylüyoruz ya nereden nereye... Kışla gıda toptancıları sitesi de dahil olmak üzere birçok şekilde değerlendirildi ve şimdi ise bu abide eser şehrimizin en büyük kütüphanesi oldu. Kütüphane 36 bin metrekarelik kullanım alanı ve toplanda 110 bin metrekarelik alanda 2 milyonu aşkın kitapla hizmete açılacak ve her gün gece gündüz açık olacak.

"Öğrencilerimiz ücret ödemeyecek"

Kütüphanelerde gençlerimiz çaya, çorbaya, kahveye para ödemeyecek. Yarın sabah itibarıyla uygulamamız da başlıyor.

Bizim medeniyetimiz kitaplarla, defterlerle, kalemlerle, yoğrulmuş ve ilim irfanla kıvam bulmuştur. Ecdadımız her bir kütüphaneyi cennetten bir köşeye benzetmiştir. Ecdat onların eserlerini de bu ağaçların birer meyvesi olarak görmüştük. İnşallah bizler de onlara layık oluruz."

Bakan Ersoy: Sayı 30 bini aşacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada yaptığı konuşmada, "Burası yalnızca bir kütüphane değil yaşam merkezi olacak ve kültür sanatla da desteklenecek, yani bir cazibe merkezi.

Çok özel bir millet bahçesi yaptık ve insanlar ise keyifli vakit geçirmek için buraya gelsinler. Gelince kitap okusunlar ve kültür sanat faaliyetleriyle vakit geçirsinler. Ülkemizin en büyük Atatürk İhtisas Kütüphanesi'ni oluşturduk. Şu an için 20 binin üzerinde kitap var ve birkaç haftaya bu sayı 30 bini aşacak. Ülkemizde Atatürk ile ilgili yayınlanmış tüm kitapları topladık." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)