İsveç Büyükelçisi güven mektubunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Malena Mard'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güven mektubunu sundu. Mard'ın mektubunu kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindekiler ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

GÜNDEM 07.09.2023, 17:49
İsveç Büyükelçisi güven mektubunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ki mesaisini Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tamamladı. Erdoğan, burada Estonya, İsveç ve İrlanda büyükelçilerinin güven mektubu kabullerini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kapsamda, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Malena Mard'ı kabul etti.

İsveç, güven mektubunu Erdoğan’a sundu

Kabul sırasında, Büyükelçi Mard, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ülkesinin güven mektubunu sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubunu takdim eden Mard'ın, ardından da hatıra fotoğrafı çektirdi.

NATO üyeliği konusunda İsveç-Türkiye ilişkileri

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında İsveç’in başlattığı NATO'ya üyelik sürecinde Türkiye ile karşı karşıya gelen İsveç yönetimi, ülkedeki PKK sempatizanlarına yataklık ve yardım yapmayacakları konusunda Litvanya'da gerçekleştirilen NATO Zirvesi'nde taahhüt verdi ve Türkiye'den de üyelik için onay aldı.

Türkiye, AB üyesi olsun mu?

Bu çerçevede, terör ve teröristlere ilişkin yeni tedbirler alma ve Türkiye'yi AB üyeliği konusunda destekleme sözü veren İsveç'te ise olumsuz olaylar meydana gelmeye devam ediyor.

Bu kapsamda en son ülkede yapılan bir ankette, katılımcılara Türkiye'nin AB'ye üye olup olmamasına ilişkin bir soru soruldu.

Ankete katılan kişilerin yüzde 60'ı ise Türkiye'nin AB'ye katılmasına karşı yönde oy kullandı.

Yorumlar (0)