İşten çıkarma yasağı uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmi gazetede yayımlanan karara göre işverenlerin yanlarında çalıştırdığı işçiyi işten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı.

GÜNDEM 09.03.2021, 09:18 09.03.2021, 17:36
İşten çıkarma yasağı uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile İş Kanunu kapsamında işverenin çalışanını işten çıkarma yasağı, 17 Mart itibariyle 2 ay daha ileriye alındı.

İşçilerin iş sözleşmelerinin iptal edilmesinin önüne geçilmesi amacıyla mevcut İş Kanunu gereğince belirtilen sürelerin, 17 Mart 2020 tarihinden itibaren 2 ay daha uzatılmasına karar verildi.

Daha önce İş Kanunu'na geçici madde ile iş ya da hizmet akitlerinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi durumları dışında, 3 ay boyunca tek taraflı olarak işveren tarafından feshedilmesine yasak getirilmişti.

Öte yandan söz konusu geçici maddede işverene ise çalışanlarını 3 ay süresince ücretsiz izne çıkarmasına yönelik düzenlemeye de yer verilmişti.

Alınan son Cumhurbaşkanı Kararı ile mevcut düzenlemelerin süresi, 17 Mart'tan başlamak üzere 2 ay daha uzatıldı.

“İstihdamı korumaya devam ediyoruz”

Alına kararı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı kısa açıklamayla değerlendiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise böylelikle istihdamın korunduğuna vurgu yaparak, buna ilaveten Nakdi Ücret Desteği ile Fesih Kısıtı'nın da 2 ay süreyle uzatıldığını söyledi.

Yorumlar (0)