İşte ABD'nin tırlarla gönderdiği silahlar!

YPG/PKK silahlarını bırakıp kaçtı... Tel Abyad'da bölücü terör örgütü YPG/PKK'lılar, ABD'nin milyarlarca dolar harcayarak hediye ettiği silahlarını bırakıp kaçtılar.

GÜNDEM 10.10.2019, 14:52
İşte ABD'nin tırlarla gönderdiği silahlar!

İlk hedefi "Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu ortadan kaldırmak", bir diğer hedefi ise "bölgede barış ve huzuru tesis etmek" olan ve Fırat'ın doğusunda TSK tarafından yürütülen Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad ilçesinde bölücü terör örgütü PYD/PKK'dan arındırılan köylerde arama tarama çalışmaları yapılıyor.

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) tarafından başlatılan ve SMO (Suriye Millî Ordusu) tarafından desteklenen Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad'ın batısında bölücü terör örgütü PYD/PKK'dan arındırılan köylerden arkalarına bile bakmadan kaçan teröristler, geride çok sayıda silah ve mühimmat bıraktılar.

Aramalarda, Amerika'nın milyarlarca dolar harcama yaparak on binlerce tır dolusu yardımda bulunduğu askeri malzemelerin de geride bırakıldığı görülüyor.

Yapılan aramalarda, YPG/PKK'lı teröristlerin köyden kaçtıktan sonra geride bıraktığı hafif ve ağır makineli tüfekler ile mühimmatlar tek tek toplanıyor.

SMO (Suriye Milli Ordusu) mensupları, köylerde güvenlik tedbirlerine ve tarama çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar (0)