İstanbul müzakereleri meyve vermeye başladı: Rusya'dan Çernobil kararı!

Ukrayna Yasak Bölge Yönetimi Devlet Ajansı, Rus birliklerinin Çernobil Nükleer Enerji Santrali’ni ajans yönetimine devrettiğini açıkladı. 

GÜNDEM 01.04.2022, 08:10 02.04.2022, 10:22
İstanbul müzakereleri meyve vermeye başladı: Rusya'dan Çernobil kararı!

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşta 37’nci güne girilirken, Rus birlikleri işgal ettikleri Çernobil Nükleer Enerji Santrali’ni tekrar Ukrayna’ya devretti.

Ruslar Çernobil’den çekiliyor

Ukrayna Yasak Bölge Yönetimi Devlet Ajansı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Resmi olarak açıklıyoruz, Rus birliklerinin santralden ayrılışı başladı ve tamamen çıktılar. Belgeler, Rus askerleri ve santral çalışanları tarafından imzalandı. Rus askeri ayrılırken, araçları ve kıymetli eşyaları çalıyor. Ukraynalı özel ekipler tarafından, santralin durum değerlendirmesi ve patlayıcı olup olmadığın kontrolünden sonra gerçekleşecek" açıklamasını yaptı.

Operasyonların azaltılacağı açıklanmıştı 

İstanbul görüşmelerinde Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Fomin, Çernihiv ve Kiev yönlerinde askeri harekatını büyük oranda kesmeye karar verdiklerini duyurmuştu. Zelenskiy, İstanbul'da yapılan görüşmelerin olumlu olduğuna dikkat çekerek, "Rusya ile görüşmelerden çıkan izlenimler pozitif değerlendirilebilir" açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)