İsrail polisi yine genç bir Filistinliyi öldürdü

İsrail polisi Mescid-i Aksa’da kendilerine bıçaklı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle ateş açtığı 22 yaşındaki genç Filistinlinin ölümüne sebep oldu.

GÜNDEM 08.03.2022, 11:12 08.03.2022, 17:29
İsrail polisi yine genç bir Filistinliyi öldürdü

Savaş her yerde can yakmaya devam ediyor. İsrail polisi uzun bir süredir işgal altında olan Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’da kendilerine bıçaklı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle ateş açtığı genç bir Filistinlinin ölümüne sebep oldu. Yabancı kaynaklarda yer alan habere göre olayın ardından İsrail polisinin ateş ettiği Abdurrahman Ali adındaki 22 yaşındaki gencin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ramazan ayında “önlemlerin” artırılacağı açıklandı

Ölen gencin işgal altında olan Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan bir mülteci kampından olduğu belirtildi. Olay anından yaralanan iki polisin de tedavilerine hastanede devam ediliyor. İsrail resmi kaynaklarında yer alan bilgilere göre olayın yaşanmasından sonra bölgeye gelen üst düzey yetkililer ramazan ayında güvenlik önlemlerinin artırılmasına yönelik karar aldı.

Cenin kentindeki beldeye baskın düzenlendi

İsrail askerleri ayrıca Batı Şeria’nın Cenin kentinin batısında yer alan bir beldeye baskın düzenledi. İsrailli askerler ve Filistinli gençler arasında çıkan çatışma sonucunda 8 kişi yaralandı. Birçok insanın da olay anında atılan gazlardan ötürü etkilendiği belirtildi. Muhabirlere aktarılan bilgilere göre İsrail askerleri olay anında plastik mermi kullandı. Yaşanan çatışmada bir kişi gerçek mermi ile elinden yaralanırken bir kişi de İsrail askerlerinin kullandığı bir aracın altında kaldı. Olay anında onlarca kişi de kullanılan göz yaşartıcı bombalar sebebiyle etkilendi.

Yorumlar (0)