İsmailağa cemaati, liderini uğurluyor: Gece yarısı gidip yer tutanlar oldu

İsmailağa cemaati önderi Mahmut Ustaosmanoğlu, Fatih Camii'nden bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

GÜNDEM 24.06.2022, 10:41 25.06.2022, 10:11
İsmailağa cemaati, liderini uğurluyor: Gece yarısı gidip yer tutanlar oldu

İsmailağa cemaati önderini kaybetti. Yakın zamanda yaşlılığa bağlı nedenlerle hastaneye kaldırılan 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu hayatını kaybetti.

Başsağlığı mesajları yayınlandı

Ustaosmanoğlu'nun ölüm haberini torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu açıkladı. Ustaosmanoğlu'nun vefat haberinin sonrasında cemaati büyük bir üzüntü yaşarken, birçok camiadan tanınmış isimler başsağlığı mesajları yayınladı.

Evine başsağlığı akını

Dün sabah vakitlerinden itibaren cemaat üyeleri taziye için Ustaosmanoğlu'nun Beykoz’da bulunan evine gitti.

Geceden gidip yer tuttular

Bugün Fatih Camii’nden cenazesi kaldırılacak olan İsmailağa cemaati lideri Ustaosmanoğlu, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanacak. Cenaze töreni öncesinde gece yarısından itibaren camiye gelerek yer tutanlarla birlikte bölgede büyük bir kalabalık toplandı.

Yurt dışından gelenler var

Ustaosmanoğlu'nun cenaze törenine katılmak için yurt dışından gelenlerin de olduğu belirlendi.

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir?

Mahmut Ustaosmanoğlu ya da bilinen ismi ile Mahmut Efendi, 1929 senesinde Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya gözlerini açtı. İsmailağa Cemaati'nin şeyhi ve lideri olan Ustaosmanoğlu, gençliğinin ilk zamanlarında civar köylerdeki hocalardan ders almaya başladı. 16 yaşında iken icazet alan Mahmut Efendi, doğup büyüdüğü Tavşanlı köyünde dersler vermeye başladı. Ustaosmanoğlu, henüz askerlik yaşına gelmeden öğrencilerine icazet verdi.

1951 senesi Ramazan ayında, Sivas şehri Divriği ilçesinde vaiz olarak görev aldı. Yaptığı dinî sohbetlerle etrafındaki insanların dikkatini çekti. 1952 senesinin sonlarında ise şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile tanışma fırsatını buldu. Askerliğini yaptıktan sonra şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi, onu İsmailağa Camii’ne imam olarak tayin etmek için davet etti.1954 yılında İsmailağa'da imamlık yapmaya başladı. 1996 senesinde ise 65 yaşını doldurduğu için aynı camiden emekli oldu.

2010 senesinde İstanbul’da gerçekleştirilen "Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu"ndan sonra kendisine “İslam’a Üstün Hizmet” ödülü takdim edildi.

Yorumlar (0)