İngiltere’den Ukrayna'ya 1 milyar sterlin ek askeri destek

İngiltere, Ukrayna devletine 1 milyar sterlin ilave askeri destek sağlayacak… Böylelikle İngiltere'nin savaş başladığından beri Ukrayna'ya yaptığı askeri yardım toplam 2,3 milyar sterlin olacak.

GÜNDEM 30.06.2022, 13:36 01.07.2022, 08:38
İngiltere’den Ukrayna'ya 1 milyar sterlin ek askeri destek

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı savaş, binlerce kişinin yaşamını elinden alırken milyonlarca Ukraynalıyı da başka ülkelere göç etmek zorunda bıraktı.

Savaşın zararının boyutu Ukrayna için beklenildiği üzere oldukça büyük. Desteğe ihtiyacı bulunan Ukrayna’ya diğer ülkeler ise destek olmaya devam ediyor.

İngiltere’den Ukrayna’ya ek yardım

İngiltere Başbakanlık Ofisi, Ukrayna'ya ilave askeri yardım yapacağını duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky'nin, dün düzenlenen NATO lider zirvesinde liderlere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Zelensky, konuşmasında Ukrayna devletinin savaşın gidişatını değiştirebilmesi için yardıma ihtiyacı olduğunu söylemiş ve acil destek çağrısı yapmıştı. Yapılan açıklamaya göre, söz konusu yardımın Zelensky’nin çağrısının hemen ardından geldiği duyuruldu.

İngiltere’den 1 milyar sterlin

Açıklamaya göre, İngiltere'nin Ukrayna'ya destek olarak sağlayacağı 1 milyar sterlin askeri yardımın, mürettebatsız hava araçları, hava savunma sistemleri, askerler için ekipman desteği ve yeni elektronik savaş ekipmanları ile Ukrayna'nın savunma kabiliyetini artıracağı kaydedildi.

İngiltere, Ukrayna’ya toplam da 2,3 milyar sterlin yardım yaptı

İngiltere'nin Ukrayna'ya savaş başladığı andan itibaren yaptığı askeri yardım, yapılacak olan son destek ile birlikte toplam 2,3 milyar sterline ulaşacak.

‘‘Rusya, Avrupa’da güvenlik ve barışı tehdit ediyor’’

Açıklamada konu ile ilgili görüşlerine de yer verilen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Putin'in acımasızlığının, Ukrayna halkının canını almaya ve Avrupa genelinde ise güvenlik ile barışı tehdit etmeye hala devam ettiğini söyledi.

“Ukrayna halkının her zaman arkasındayız”

Başbakan Johnson, “İngiltere'nin teçhizatı, silahları ve eğitimi Ukrayna devletinin Rusya’nın saldırılarına karşı savunmasına destek oluyor. Putin'in Ukrayna'da başarılı olmaması için Ukrayna halkının her zaman arkasındayız ve arkasında durmaya da devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

“Rusya devleti rota değiştirene kadar buradayız”

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ise ülkesinin Ukrayna'ya yönelik bağlılığının sabit ve gerçek olduğunu ifade ederek, “Rusya devleti, rota değiştirene kadar Ukraynalıların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu askeri destek, Ukrayna’nın Rus saldırılarına karşı mücadelelerini arttırmalarına yardımcı olacak ve ihtiyaç duydukları savunma kabiliyetlerine sahip olmalarını da sağlayacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)