İngilizler: Aynı şeyi Osmanlı da İrlandalılar için yapmıştı, bravo Türkiye!

İngiltere'nin Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Wendy Morton, yeni tip koronavirüs ile (Covid-19) mücadele dâhilinde gönderilen tıbbi yardım için Türkiye'ye teşekkür etti. Sosyal medya hesaplarından Türkiye'ye teşekkürlerini sunan İngilizlerden biri, "Aynı şeyi kıtlık zamanı İrlandalılar için de yapmışlardı. Bravo Türkiye." ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 12.04.2020, 09:16 12.04.2020, 09:40
İngilizler: Aynı şeyi Osmanlı da İrlandalılar için yapmıştı, bravo Türkiye!

İngiltere'nin Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Wendy Morton, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında İngiltere'ye gönderdiği tıbbi yardımların fotoğrafını paylaşarak, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya 250 bin kişisel koruyucu ekipman için teşekkürlerimi ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı. 

Wendy Morton, yardımların 14 ton olduğuna dikkat çekerek, "Bu cömert hediye, İngiltere ile Türkiye arasındaki dostluğun gücünü gösteriyor." açıklamasını yaptı. 

"Aynı şeyi kıtlık zamanı İrlandalılar için de yapmışlardı"

İngilizler de sosyal medya platformları üzerinden Türkiye'ye teşekkür etmeyi ihmal etmedi. 

Sean McGrinder isimli bir Twitter kullanıcısı, 1845'de İrlanda'da gerçekleşen Büyük Kıtlık felaketi sırasında Osmanlı'nın İrlandalılara yardım ettiğini anımsatarak, "Aynı şeyi kıtlık zamanı İrlandalılar için de yapmışlardı. Bravo Türkiye." paylaşımını yaptı. 

19 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi

İngiltere'de sağlık çalışanları, kişisel koruyucu ekipman sıkıntısı çektiklerini belirterek, yönetimi eleştirmeye devam ediyor.

Ülkede 19 sağlık çalışanı koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirirken, "İnsanlar başarısızlıklar olduğunu düşünüyorsa özür dilerim." ifadelerini kullandı. 

"Koruyucu ekipmanlar yalnızca klinik ihtiyaç olduğunda kullanılsın"

Sağlık Bakanı Matt Hancock, cuma günü gerçekleştirdiği basın toplantısında, koruyucu ekipmanlara duyulan gereksinime işaret ederek, bu ekipmanların "değerli kaynak" olarak nitelendirilmesi ve yalnızca klinik ihtiyaç olduğu zaman kullanılması gerektiğini söylemişti.
 

Yorumlar (0)