İmamoğlu yeşil alan müjdesini verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 1 milyon 100 bin metrekarelik Hacıosman Korusu'nu hizmete açacaklarının müjdesini verdi.

GÜNDEM 06.11.2019, 15:54
İmamoğlu yeşil alan müjdesini verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Brand Week İstanbul" etkinliğindeydi.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde yapılan etkinlikte İmamoğlu açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında, "Yarın sizi bir törenimize davet etmek istiyorum. ‘Temel atmama’ törenine davet ediyorum sizi. Şaka değil, yarın bir temel atmama törenim var gerçekten" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Göreve geldiğimizde bizim önümüzde getirilmiş, dayatılmış, ihaleye çıkılmış, teklifler alınmış Silahtarağa’da, Eyüpsultan’ın devamında, ilçenin sınırlarında Haliç’in o güzel doğasını bütünleyen, 130 binlik alanı kapsayan, 70 bin metrekareye yakın kısmı orman olan bir arazide bir arıtma tesisi. Maliyeti 1 milyar 100 milyonun üzerinde. Arazi değeriyle beraber 1,5 milyarı aşan bir proje. Ekonomik sıkıntı bir kenara… Durdurduk. Çok projeyi böyle durdurduk aslında. Arkadaşlarıma araştırma yaptırtıyorum. Birçok projeye yaptık. Buna da yaptık. Gerek yok böyle bir yatırıma, böyle bir arıtma tesisine gerek yok. Ne yazık ki yok, 1,5 milyar."

"1 milyon 100 bin metrekare yeşil alan var"

Hacıosman Korusu'nu 19 Mayıs'ta hizmete açacaklarını ifade eden İmamoğlu, "Büyükdere Caddesi üzerinde, hemen Maslak’ı geçince yolun sağ tarafından 1 milyon 100 bin metrekare park var. 19 Mayıs'ta orayı size açacağım, şaşıracaksınız. 'Bu vardı da biz bunu niye kullanmadık' diyeceksiniz." dedi.

"Sorunların tek çaresi demokrasi"

Türkiye'nin ve İstanbul'un ciddi ekonomik problemleri olduğunun altını çizen Ekrem İmamoğlu, vatandaşların işsiz, gençlerin ise gelecekle ilgili umutsuz olduğunu belirtti.

Yetenekli nice insanların bu sebeplerden yurt dışına gittiğini vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, "Bu olumsuzlukların en büyük nedeni demokrasiden uzaklaşılmasıdır. Bu sorunların çözümünün tek çaresi de yine demokrasidir. Çare cesur demokrasidedir. Dünyada her ülkenin demokrasi ve özgürlüklerden uzaklaştığı geçici dönemler olmuştur. Biz de Türkiye olarak bu sıkıntılı dönemi kısa sürede atlatacağız." sözlerini kaydetti.

İmamoğlu ayrıca, "Yeni Nesil Başlangıç"ın İstanbul'a yeni nesil demokrasi, siyaset ve belediyecilik perspektifiyle hâkim olacağını anlattı.

Erdoğan'a yanıt verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "özenti" ifadesine de isim vermeden yanıt verdi.

İmamoğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

"29 Ekim'i doya doya, hissederek yaşamak, bu ülkenin en büyük milli bayramını coşa coşa yaşamak asla bir imrenti ya da bir özenti değildir. Onun altını çizeyim. Bayramı yaşamak milletine, güzel Cumhuriyet’ine değer vermek, varlığının teminatı olan o kuruluş değerlerine sahip çıkmasıdır, Atası’na sahip çıkmasıdır, geçmişine sahip çıkmasıdır."

Yorumlar (0)