İHA muhabirine saldırıyı kınayanların sayısı artıyor 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli’deki çiftliğinin yıkım çalışmasını haber yapmak için bölgede bulunan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu’ya saldıranlar, pek çok kesimden kınama mesajı ve tepki alıyor. 

GÜNDEM 23.06.2021, 09:30 24.06.2021, 09:29
İHA muhabirine saldırıyı kınayanların sayısı artıyor 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli Dilovası’ndaki kaçak çiftliğinin yıkımı başladı. Yıkımı yakından görüntüleyip haber yapmak isteyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Mustafa Uslu, Türkkan’ın şoförünün de aralarında olduğu 4 çiftlik çalışanı tarafından darp edildi.  

“Yere düştüm yine de vurmaya devam ettiler.” diye ifade veren Mustafa Uslu’ya ilk telefon, Lütfü Türkkan’dan geldi. “Ben senin yanındayım, konunun takipçisi olacağım.” diyen Türkkan’ın ardından ise gerek medya gerekse siyasi kesimden Uslu’ya destek mesajları ve saldırganlara da kınama mesajları gelmeye devam ediyor. 



Siyasilerin mesajlarının ardı arkası kesilmedi 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından kınama mesajı yayınlayanlar arasındaydı. “Görevi başında iken saldırıya uğrayan ve ağır şekilde darp edilen İHA muhabiri Mustafa Uslu’ya şifa dilerken bu barbarlığı da kınıyorum.” şeklinde paylaşım yaptı. 



AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından mesaj yayınlayanlar arasındaydı. “İHA Muhabiri Mustafa Uslu’ya yapılan barbarca saldırıyı kınıyoruz ve kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” şeklinde paylaşım yaptı. 

En büyük destek medya grubundan geldi 

Türkiye Haber Kameramanları Derneği ise “Bu Son Olsun” başlığı ile bir açıklama yaptı. “Sorumluların cezalandırılması sürecinde Uslu’nun yanında olacağız.” şeklinde yapılan açıklama ise şu şekildeydi: 



Mustafa Uslu’ya en büyük destek ise medya grubundan geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından Uslu’ya geçmiş olsun dileklerini iletirken saldırıyı düzenleyenlere karşı kınama mesajı yayınladı. 

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak da saldırıyı uzun bir mesajla kınayan kişiler arasındaydı: “EGD olarak İHA muhabirine yapılan vahşi saldırıyı kınıyoruz. Bu, yapanların yanına kar kalmamalıdır. Kaçak yapılar haber yapılmayacaksa neler yapılacak? Basın özgürlüğü herkes için gereklidir. Saldıran kişilerin bağlı olduğu milletvekili de özür dilemelidir.” 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ise şu açıklamalarda bulundu: 

Yorumlar (0)