İbrahim Kalın, toplantı sonrası konuştu: Süreç işlemez!

Finlandiya ve İsveç heyetleri, NATO üyelik sürecine ilişkin görüşmek üzere Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, görüşmenin ardından açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 25.05.2022, 20:47 26.05.2022, 01:52 Hakan Öksüz
İbrahim Kalın, toplantı sonrası konuştu: Süreç işlemez!

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik sürecinin başlatılmasına karşı çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröre destek veriyorlar. Ülkelerinde bulunan teröristleri teslim etmeyeceklerini açıkça söylediler. Bu ülkelerin NATO gibi bir güvenlik örgütüne girmesi sakıncalı. Sıcak bakmıyoruz." demişti.

Heyetler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geldi

NATO'ya girebilmek için her üyeden destek alması gereken Finlandiya ve İsveç, konuya ilişkin görüşmeler için Türkiye'ye heyet gönderdi. Heyetlere İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ile Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara başkanlık etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan görüşmede Türkiye heyetine, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlık etti. Görüşmeler yaklaşık 5 saat devam etti.

"PKK ve YPG'nin farksız olduğunu anlattık"

Görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyen İbrahim Kalın, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yaklaşık 70 yıl boyunca NATO üyesi olduğunu hatırlatan Kalın, "Toplantıda PKK ve YPG'nin farksız olduğunu anlattık. Teröristlere karşı somut adımlar atılması gerektiğini söyledik. Finlandiya ve İsveç'teki teröristlerin iadesini istedik. Ancak olumlu yanıt alamadık. Eğer somut adım atılmazsa süreç işlemez." dedi.

Savunma sanayi yaptırımlarının kaldırılması konusu

Sözcü Kalın, "Finlandiya ve İsveç tarafından Türkiye'ye yönelik uygulanan savunma sanayi yaptırımlarının kaldırılmasına sıcak bakıyorlar. Görüşmeler sürecek ancak tarihler belirsiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)