Hulusi Akar: Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin bitmesinden yanayız 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna ve Rusya arasındaki krizler hakkında açıklamada bulundu: “Toprak bütünlüklerine saygılı olarak aradaki gerginliğin bitmesini istiyoruz.” 

GÜNDEM 13.04.2021, 17:59 14.04.2021, 11:26
Hulusi Akar: Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin bitmesinden yanayız 

Milli Savunma Bakanlığının resmi kanallarından yapılan açıklamaya göre Akar, kuvvet komutanları, Genelkurmay Karargahı ve bölge birlik komutanlarıyla birlikte video konferans görüşmesi yaptı.

“Silahlı kuvvetlerimizin vazifesi, sınır güvenliğini sağlamaktır”

Silahlı kuvvetlerimizin görevinin sınır güvenliğini sağlamak ve tek bir terörist kalmayıncaya kadar tüm teröristleri etkisiz hale getirmek olduğunu belirten Akar, “Kuvvetlerimiz bugüne kadar milletimizin ve ülkemizin güvenliği açısından gereken her şeyi yapmıştır ve bundan sonra da görevine devam edecektir.” ifadelerini kullandı. 



“Gelişmeleri yakından izliyoruz”

Ukrayna ve Rusya arasındaki gelişmelerin Türkiye tarafından yakından takip edildiğini söyleyen Hulusi Akar, Ukrayna’nın, “Türkiye’nin stratejik müttefiki” olduğunu belirterek şunları dile getirdi: “Ukrayna’nın geleceği, güvenliği, barışı ve toprak bütünlüğü bizim için önemli. Bu konudaki beyanlarımızı da dile getirdik. Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesini tanımıyoruz ve bunu kınıyoruz. Özellikle Kırım Tatarlarının geleceği konusuyla yakından ilgileniyoruz. Barışçıl yolların gözetilerek Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin bitmesini istiyoruz. Biz, Türkiye olarak, iki ülke arasında da barışçıl diyalogları sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Kazadan kurtulan pilotlarla görüştü

İzmir Foça 2’nci Ana Jet Üssü’nde görev yapan ve bilinmeyen bir sebepten ötürü uçağı düşen pilotlarla görüşen Akar, pilotlara geçmiş olsun dileklerini ileterek “kahramanlığınızdan dolayı sizleri kutluyorum” cümlelerini dile getirdi. 

Yorumlar (0)