Hulusi Akar, Alman mevkidaşı ile görüştü

Bakan Akar, Almanya Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, "PKK eşittir YPG. Bunun her çeşit delille ortada olduğunu Sayın Bakan'a ilettim." dedi.

GÜNDEM 17.06.2021, 23:14 18.06.2021, 12:36
Hulusi Akar, Alman mevkidaşı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ile görüştü.

Bakan Akar'ın askeri tören ile karşıladığı Karrenbauer, tören kıtasını selamlamasının akabinde Şeref Defteri'ne imza attı. İki bakan baş başa gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından açıklama yaptı.

"PKK eşittir YPG"

Türkiye'nin mücadelesinin her türlü terör örgütü ve teröristle olduğuna işaret eden Akar, "PKK eşittir YPG. Bunun her çeşit delille ortada olduğunu Sayın Bakan'a ilettim. Bizim Kürt kardeşlerimizle, herhangi bir etnik, dini yapı ile asla mücadelemizin bahse konu olmadığını, Kürtlerin bizim kardeşimiz olduğunu gündeme getirdik." dedi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ülkemize ziyaret gerçekleştiren Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ile bir araya geldi. Bakan Akar, konuk mevkidaşını askeri törenle karşıladı.

Akar ve Alman Bakan Annegret Kramp-Karrenbauer, askeri törenin akabinde MSB'de baş başa görüşme gerçekleştirdi."

"Güzel bir görüşme yaptık"

Kramp-Karrenbauer ve Akar baş başa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Akar, Alman mevkidaşı ile güzel bir görüşme yaptıklarını dile getirdi.

Akar'ın konuşmalarından satır başları ise şu şekilde:

"Bizim Kürt kardeşlerimiz ile herhangi bir dini, etnik yapı ile asla mücadelemizin mevzubahis olmadığını, Kürtlerin bizim kardeşimiz olduğunu gündeme getirdik. PKK eşittir YPG. Bunun her çeşit delille ortada olduğunu Sayın Bakan'a ilettim.

İkili, küresel ve bölgesel hususlarda NATO içinde karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunduk. Görüştüğümüz hususlarda ciddi şekilde bir yaklaşım ve anlayış içinde olduğumuzu müşahede ettik.

Lisans ihraç kısıtlamalarının kaldırılması gerektiğini Sayın Bakan'a söyledik. Herhangi bir sınırlama Türkiye'nin ve dolayısıyla da ittifakın birtakım zaaflara düşmesine neden olabilir."



Yorumlar (0)