Hırsızlardan telefoncuya “Tiktok” oyunu

Bursa’da bir hırsızlık çetesi, "Tiktok" videosu çekmek için ekipman alacakları yalanıyla oyaladıkları telefoncuların binlerce lira değerindeki cep telefonlarını çalarak kayıplara karıştı.

GÜNDEM 03.03.2021, 14:06 04.03.2021, 09:04
Hırsızlardan telefoncuya “Tiktok” oyunu

Aynı yöntemle çok sayıda telefoncu dükkânından binlerce liralık cep telefonu çalan hırsızlık çetesi 3 şüpheli, piyasa değeri 10 bin TL olan telefonları çalarak ortadan kayboldu. Hırsızlık anları ise işyeri kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

4 adet cep telefonunu çaldılar

Bursa’da telefoncuların korkulu rüyası haline gelen hırsızlık çetesinin hedefinde bu kez Kestel' İlçesi’nin Vânî Mehmet Mahallesi Şehit Komiser Nizamettin Yavlak Caddesi'nde bulunan bir telefoncu vardi. 

İddiaya göre, kimliği belirsiz 3 şüpheli, Kenan Oraklı'ya ait cep telefoncu dükkânına geldi. İşyeri sahibi Oraklı ile bir süre sohbet eden ve kendilerini Tiktok fenomeni olarak tanıtan dolandırıcılar yeni videolar çekmek için ekipman alacaklarını söyledi. Dolandırıcılardan ikisi ekipmanlara bakarak iş yeri sahibi Kenan Oraklı'yı oyalarken üçüncü şüpheli ise tezgâhın arkasına geçerek ani bir refleksle piyasa değeri 10 bin TL olan 4 adet cep telefonunu çaldı.

Telefonları çalıp alışverişe devam ettiler

Telefonları ceplerine koyduktan sonra şüphe çekmemek için işyeri sahibiyle bir süre daha sohbet eden hırsızlık şüphelisi gençler, dükkândaki alışverişlerine devam etti. Tiktok ekipmanı alan gençler, iş yerine sahibine 100 lira para verip ayrıldı. Daha sonra cep telefonlarının yerinde olmadığını fark eden Oraklı, şüphelilerin peşine düştü fakat başarılı olamadı. Kaçan hırzıları yakalayamayacağını anlayan Oraklı, durumu hemen polis ekiplerine haber verdi.

Ayrıca Bursa'nın Gemlik ve Gürsu ilçelerinde de aynı yöntemle hırsızlık yaptığı ve binlerce lira değerinde telefon çaldığı öğrenilen 3 şüphelinin yakalanması için başlatılan soruşturma ise devam ediyor.
 

Yorumlar (0)