HDP belediyesinin deposundan çıkanlar size her şey müstahak dedirtti

Van'ın HDP'li İpekyolu Belediyesi’nde Öcalan, PKK paçavraları ve  öldürülen teröristlerin fotoğrafları çıktı.

GÜNDEM 05.03.2021, 12:10 06.03.2021, 10:53 Hanife
HDP belediyesinin deposundan çıkanlar size her şey müstahak dedirtti

2019 yılında Van'ın İpekyolu Belediye Başkanı HDP'li Azim Yacan, "silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçları nedeniyle görevden alınmış ve yerine kayyum atanmıştı.

Teröristlerle ilişkisi olmadığını reddeden HDP’nin terör örgütü PKK ile ilişkisini gözler önüne seren son gelişme, İpekyolu Belediyesi'nin kullanılmayan binasında görüldü.

İpekyolu Belediyesi'ne ait binada arama

İhbar üzerine harekete geçen Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, Bostaniçi Mahallesi'nde kullanılmayan İpekyolu Belediyesi ek hizmet binası yerleşkesinde incelemede bulundu.

İşte ele geçirilenler

Söz konusu belediye binası, Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde arandı. Aramada, terör örgütü PKK/KCK elebaşı Abdullah Öcalan ve güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda etkisiz hale getirilen teröristlerin resimlerinin bulunduğu afişler, adli mercilerce basımı ve dağıtımı yasaklanan yayınlar,

KHK ile kapatılan derneklere ait olduğu değerlendirilen belgeler, çok sayıda örgütsel doküman ve örgütü simgeleyen bez parçaları ele geçirildi. ı

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar (0)