Fotoğrafçılık sektörünün devi sektörden çekilebilir!

Fotoğrafçılık ve kamera sektörünün devlerinden biri olan Nikon'un, akıllı telefon kameralarının son yıllarda önemli oranda gelişmesinin ardından sektörden çekilebileceği iddia edildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.03.2021, 12:25 05.03.2021, 18:21
Fotoğrafçılık sektörünün devi sektörden çekilebilir!

Son yıllarda akıllı telefonlardaki kameraların, profesyonel fotoğraf makineleriyle yarışabilecek düzeye gelmesiyle fotoğraf makinesi sektörü bu durumdan olumsuz anlamda etkilenmeye başladı. Son olarak 2020’deki satışlarda yaşanan düşüşler, büyük markaları radikal kararlar almaya itiyor.

Akıllı telefonlar, fotoğraf makinelerinin yerini alabilir

Son yıllarda telefon teknolojisinde yaşanan gelişmelerle fotoğraf makinesi sektörünün hegamonyasını kaybettiği ve bunun yerini akıllı telefonların alabileceği iddiaları artık ciddi anlamda dillendirilmeye başlandı. Gündeme gelen son haberlerde fotoğrafçılığın dev markalarından biri olan Nikon'un, bu sektörden çekilme ihtimalinin konuşulmaya başlanması, durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

İlk hamle NIKON'dan

Genel anlamda fotoğraf makinesi pazarında yaşanan düşüşler ve pandeminin de etkisi, dev şirketleri zor duruma sokuyor.  Sony, Canon ve FujiFilm gibi markalara oranla pazar payında da geride kalan Nikon'un, sektörden çekilme ihtimalleri artık konuşulmaya başlandı.

Yorumlar (0)