Havai fişek fabrikasında neden patlama oldu? Açıklama geldi

Sakarya'da bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın nedenine ilişkin açıklama geldi. 

GÜNDEM 04.07.2020, 09:05 04.07.2020, 17:35
Havai fişek fabrikasında neden patlama oldu? Açıklama geldi

Dün Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında korkunç bir patlama gerçekleşti.

Patlama sonucu 4 kişi yaşamını yitirirken, 144 kişinin yaralandığı bildirildi. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan 114 kişiden 92'sinin taburcu olduğu, 22'sinin de tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Ulaşılmayan 3 kişiye ilişkin arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

"Torpil ve kâğıtlar tutuşmuş olabilir"

Söz konusu patlama nedeniyle yaralanan işçilerden biri, facianın nedenine ilişkin açıklamada bulundu.

İşçi, üretim sırasında ara sıra torpil ve kâğıt kısmında sıkışmaların oluştuğunu ifade etti. Sıcak makinanın içerisinde torpillerin jelatinle kaplandığını kaydeden işçi, torpil ve kâğıtların sıcak nedeniyle tutuşmuş olabileceğini, bu sebeple söz konusu facianın yaşanmış olabileceğini söyledi. 

"Daha büyük bir facia olabilirdi"

Fabrikada çalışan bir başka işçi, patlama sırasında kayıtların yapıldığı yerin iki kat altında bulunan ofiste olduğunu belirterek, ne olduğunu fark edemeden fabrikadan kendilerini atarak fındık bahçelerine gittiklerini anlattı.

İşçi, fabrikada 32-33 tane deponun bulunduğunu ve bunların birçoğunun patladığını aktararak, fabrikaya 50 metre uzaklıkta olan barut deposunun patlamadığını, aksi takdirde daha büyük bir facianın olabileceğini belirtti.

"Radyasyon kaynağı bulunmuyor"

AFAD, havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayı endüstriyel bir kaza olarak nitelendirirken, gerçekleştirilen ölçümlerde herhangi bir radyasyon kaynağının olmadığını duyurdu.

Yorumlar (0)