"Türkiye, ortak düşmanımız" diyerek ittifak çağrısı yaptı!

Libya'da darbeci Halife Hafter'in sözde Dışişleri Bakanı, Yunanistan ile ortak düşmanları olan "Türkiye"ye karşı her türlü ittifaka hazır olduklarını duyurdu.

DÜNYA 04.07.2020, 09:24 04.07.2020, 09:35
"Türkiye, ortak düşmanımız" diyerek ittifak çağrısı yaptı!

Libya'da darbeci Halife Hafter ile ilişkilerini ilerleten Yunanistan'ın gittikçe garipleşen tutumu hayretle izleniyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, geçtiğimiz gün Libya'nın doğusunda bulunan Tobruk'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Dendias, burada Temsilciler Meclisi Başkanı olan Akile Salih ile bir araya geldi. Dendias, Libya'nın Türk mallarını Yunan malları ile değiştirmeyi talep ettiğini ileri sürdü. Öte yandan, söz konusu tarafların "ikili ilişkilerin geliştirilmesi" ile "ticaretin bir üst seviyeye taşınması" için Bingazi şehrinde bir konsolosluk açılmasını görüştükleri bildirildi. 

Huveyj: İttifaka hazırız

Darbeci Halife Hafter'in sözde Dışişleri Bakanlığını yürüten Abdulhadi Huveyj, Yunanistan ile ortak düşmanları olan "Türkiye"ye karşı her türlü ittifaka hazır olduklarını duyurdu.

"Libya'yı üçe bölmek istiyorlar"

Libyalı gazeteci Abdullah Çerkesî, darbeci Halife Hafter'e destek veren ülkeler tarafından Libya'nın üçe bölünme girişimlerine dair açıklamada bulundu. 

Gazeteci Çerkesî, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fransa ve Mısır'ın petrol gelirlerinin Trablus'a gitmesini kesinlikle istemediklerini, hatta Fransa'nın, Rusya'nın dâhil olması üzerine kendisini dışlanmış hissettiğini, bu yüzden her türlü yöntemi denediğini ifade etti.

"Sirte alınırsa petrole ulaşamazlar"

Çerkesî, darbeci Halife Hafter'in ateşkes görüşmelerinde petrol üretiminin tekrar başlayacağını açıklamasının sebebinin "Türkiye'nin destek verdiği el-Vifak kuvvetlerinin Sirte'yi almasını önlemek" olduğunu çünkü Sirte'nin ele geçirilmesi durumunda petrol kaynaklarına erişemeyeceklerini" söyledi. 

Yorumlar (0)