Hamile kadına zor anlar yaşatan “baklavacı kardeşler” yeniden hakim karşısında 

Pendik’te seyir halinde olan 7 aylık hamile kadının aracının önünü kesen, kaputu tekmeleyip dikiz aynasını kıran baklavacı kardeşler Hasan-Hüseyin Sel için 5’er sene hapis cezası verilmişti. Bu hapis cezası ise İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu. Bozulma kararı sonrasında yargılama süreci tekrar başladı. 

GÜNDEM 08.12.2021, 13:38 08.12.2021, 13:47
Hamile kadına zor anlar yaşatan “baklavacı kardeşler” yeniden hakim karşısında 

İstanbul Pendik’te yaşanan olayda seyir halinde olan 7 aylık hamile bir kadının aracının önü, baklavacı kardeşler olarak tanınan Hasan-Hüseyin Sel tarafından kesilmişti. Şahıslar aracın dikiz aynasını kırmış ve kaputu defalarca tekmelemişlerdi. 3 ayrı suçtan 20’şer sene hapsi istenen kardeşlerin davası 18 Haziran 2020 tarihinde karara bağlanmış ve yalnızca 5’er sene hapse mahkum edilmişlerdi. İstinaf Mahkemesi ise hapis cezası kararını bozmuştu. Hamile kadın, yaşadığı mağduriyetle kalmıştı. 



Yargılama süreci tekrar başladı 

İstinaf Mahkemesi’nin kararı bozmasının ardından ise baklavacı kardeşlerin yargılanma süreci tekrar başladı. Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya baklavacı kardeşler katılmadı. Tarafların avukatlarının katıldığı duruşmada sanık avukatı Devrim Dinç, “Sanıklar arasında ayrıştırmaya gidilmediğinden dolayı mahkeme kararı bozulmuştur. Ulaştırma araçlarının engellenmesi söz konusu değildir ki bunu istinaf mahkemesi de belirtmiştir. Müvekkilim Hasan Sel açısından bir suç oluşmamıştır. Bu sebeple müvekkilim Hasan Sel adına yapılan suçlamaların kaldırılmasını ve beraat kararı verilmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 



Baklavacı kardeşler için beraat istendi 

Avukat, müvekkili Hüseyin Sel için de tüm suçlardan beraat kararı istedi ve savunmasını şu şekilde dile getirdi: “Müvekkilim Hüseyin Sel, ağabeyi Hasan Sel’i uyarmış, bırakmasını söylemiş ve polisi araması konusunda ısrar etmiştir. Bilirkişi raporunda da bu ifadeler mevcuttur.” 

Sanıkların diğer avukatı da beraat kararı verilmesi yönünde talep oluşturdu. 



“Böyle karar nasıl verilir hayretler içindeyim” 

Müşteki Yunus Emre Bahçıvan ise mahkemenin bozma kararına tepki gösterdi: “İstinaf mahkemesinin bozma kararını kesinlikle kabul etmiyorum. Olayın nasıl olduğu ortada. Olayı ben ve eşim yaşadık. Görüntüleri çeken bendim. Bu iki kişi bana bağırdı, küfürler etti. Bize zarar vereceklerini gösterdiler. Eşim de ben de araç içinde olmasaydık çok kötü şeyler olurdu. Sağ şeritte giderken hızlıca gelip önüme kırdılar. Bize zarar vermek istediklerini bildiğim için de kayda başladım. Her şey kamera kayıtlarında mevcutken İstinaf Mahkemesi nasıl bir mahkemedir ki olayı farklı yorumlamışlar. Adalet varsa bu ülkede, olay doğru şekilde değerlendirilsin ve gerekli ceza verilsin.” 



“Birbirlerini engellemediler, birlik olup saldırdılar” 

Bahçıvan: “Videoda da görüldüğü üzere birinin diğerini engelleme durumu yoktu. Birlik olup saldırıyorlardı. Önüme kırmasalar ben zaten yoluma devam ederdim. Çocuğum doğdu ve neredeyse 2 buçuk yaşına geldi. Videoyu ona göstersem o bile anlar. Mahkemenin kararı vicdansızca.” 

Müşteki avukatı Adem Yavuzarslan ise bozma kararında pek çok hata olduğunu ifade ederek şunları aktardı: “Hüseyin Sel hakkında eylemin içerisinde bulunmadığı ifade ediliyor fakat asıl fail kendisi. Bu olaydaki suç unsuru kısıtlama ve engelleme. Müvekkilimin aracının önüne kırıyorlar ve müvekkilim de araca çarpıyor. Arabayı kullanan Hüseyin Sel de aracından inip müvekkilimin kapısını açmaya çalışıyor. Aracı alıkoyan, yolu kesen ve hürriyeti engelleyen Hüseyin Sel. Cana zarar vermeden olay yerinden ayrılması, indirimi doğurmaz. Olayda zarar verme amacı mevcut.” 



“Kardeşine engel olmak istiyorsa yolu kesmeyecekti” 

Müşteri Yunus Emre Bahçıvan: “Hasan Sel’in avukatı, Hüseyin Sel’in kardeşine engel olmak istediğini söylemişti. Bir insan kardeşine engel olmak istiyorsa diğer aracın önünü kesmez, yolu kesmez. Kardeşinin araçtan inmesine de izin vermez. Kendisi de bana saldırmaya, aracımın kapısını açmaya çalışmaz. Agresif olduğu her halinden belli. Engellemek isteyen, kardeşini tutardı.” 



Duruşma ertelendi 

Yeniden başlayan yargılama sürecinde dosyada eksikliklerin bulunduğunu ifade eden mahkeme üyeleri, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

Yorumlar (0)