28 yıldır mezarını beklediği şehit oğlunun yanına defnedildi

Kastamonu’nun Araç ilçesinde 88 yaşında yaşamını yitiren Sadık Tokat'ın cenazesi, 28 yıl önce şehit olan evladı Selahattin Tokat'ın yanına defnedildi. 

YAŞAM 08.12.2021, 13:42 09.12.2021, 09:15
28 yıldır mezarını beklediği şehit oğlunun yanına defnedildi

Kastamonu Araç ilçesine bağlı Avlacık köyünden Tokat ailesinin 8 çocuğundan biri olan Selahattin Tokat, 1993 yılında vatani görevini yaptığı esnada Van'da, teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olmuştu.

Şehit evlatlarının mezarından ayrılmadılar

Köyün bütün nüfusunun bir dönem kente göçmesine rağmen Tokat çifti, şehit evlatlarının mezarının olduğu köyden ayrılmadı.

Geçen sene 82 yaşında yaşamını yitiren eşi Huriye Tokat’ın cenazesini şehit evladının yanına defneden baba Sadık Tokat, rahatsızlığı sebebiyle bir süredir Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altındaydı. Evde istirahat ettiği esnada rahatsızlandığı belirtilen Sadık Tokat, daha sonra yaşamını yitirdi.

Tokat'ın cenazesi, Araç ilçesinde Veznedar Camisi'ndeki cenaze namazından sonra köyüne gönderildi.

Şehit evladı ve eşinin yanına defnedildi

Tokat’ın cenazesi, köydeki cenaze namazından sonra vasiyeti sebebiyle eşi ve şehit oğlunun yanına defnedildi.

Tokat'ın çocukları ve akrabalarının haricinde cenazeye Vali Avni Çakır, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mücahit Avkıran, Araç Kaymakamı Osman Sak,  Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ali Parmaksız ve çok sayıda vatandaşın katıldığı aktarıldı.

“Dedem, şehit olan dayımın mezarını bekledi”

Cenazeden sonra gazetecilere birtakım açıklamalar yapan Uğur Kütük, vasiyeti üzerine dedesinin cenazesinin, şehit olan dayısı Selahattin Tokat'ın mezarının hemen yanına defnedildiğini ifade ederek, "Bundan sonra inşallah dedem Sadık Tokat'ın, bıraktığı emanete bizler sahip çıkacağız. Dedem, senelerdir köydeydi, hiç ayrılmadı. Şehit olan dayımın mezarını bekliyordu." açıklamasını yaptı.

Öte yandan geçen sene Vali Avni Çakır'ın, Babalar Günü vesilesiyle Sadık Tokat'a gerçekleştirdiği ziyarette, Tokat'ın kardeşi ile oğlunun, aynı yerde aynı gün şehit düştüğü öğrenilmişti.

Yorumlar (0)