Hafta içi sokağa çıkma yasağı gelebilir!

Bilim Kurulu'nun önerilerine göre, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrol altına alınamadığı bazı şehirlerde hafta içi de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanabilir. 

GÜNDEM 30.11.2020, 08:41 30.11.2020, 08:47
Hafta içi sokağa çıkma yasağı gelebilir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de vatandaşların yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemlere riayet etmediklerini belirterek, yeni kararların alınabileceğine dair sinyal vermişti.

Bugün düzenlenecek olan kabine toplantısında, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yeni kararlar alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yeni tip koronavirüsün (Covid-19) son 10 günlük seyrine ilişkin geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirilecek. 

Şehirlerdeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosunun ele alınacağı toplantıda, aşı çalışmaları da değerlendirilecek. Öte yandan, önceki toplantıda alınan önlemlerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele üzerindeki etkisi görüşülürken, Bilim Kurulu'nun bu yöndeki tavsiyeleri değerlendirmeye alınacak.

Kabine toplantısında alınması beklenen olası kararlar şu şekilde:

Sokağa çıkma yasağı

Cumartesi günleri saat 20.00'dan Pazar günleri saat 10.00'a kadar ve Pazar günleri saat 20.00'dan Pazartesi günleri saat 05.00'a kadar uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk zamanlarındaki gibi tüm hafta sonu uygulanabilir. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrol altında tutulamadığı kentlerden bazılarında hafta içi de sokağa çıkma kısıtlaması hayata geçirilebilir. 

Seyahat yasağı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ile can kayıplarının fazla olduğu Adana, Artvin, Çanakkale, Ordu, Tokat, Mersin, Samsun, Bursa, İzmir, Kocaeli, Edirne, Hatay, Aydın, Kırklareli, Trabzon, Zonguldak, Osmaniye, Muğla, İstanbul ve Ankara gibi kentlere yönelik aşamalı olarak seyahat yasağı uygulanabilir. 

65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı için yeni kararlar

Yeni tip koronavirüste (Covid-19) risk grubunda yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı kişilerin evden dışarı çıkabildiği süre daha da azaltılabilir. 

İnsanların bir arada olmalarının engellenmesi için mekânlardan bazılarına kısıtlama getirilebilir. 

Kabine toplantısında yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin verilen kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ulusa Sesleniş konuşması ile duyurulacak. 

Erdoğan: Vatandaşlar önlemlere uymuyor!

27 Kasım Cuma günü açıklamada bulunan Erdoğan, vatandaşların tedbirlere riayet etmediklerini ve maske takmadıklarını söylemişti. 

Erdoğan, vatandaşların kapalı alanlarda toplu halde bulunduklarını ve hatta sigara içtiklerini ifade ederek, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan öneriler doğrultusunda yeni önlemlerin alınacağını söylemişti. 

Yorumlar (0)