Erdoğan: Maske takılmıyor, yeni önlemler alacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemlere dikkat etmediklerini ve maske takmadıklarını belirterek, bu nedenle yeni önlemlerin alınacağını ifade etti. 

GÜNDEM 27.11.2020, 14:12 27.11.2020, 14:45
Erdoğan: Maske takılmıyor, yeni önlemler alacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yeni önlemler alınıp alınmayacağına ilişkin açıklamada bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların önlemlere dikkat etmediklerini ve maske takmadıklarını ifade etti. 

Erdoğan, Bilim Kurulu'nun yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında önemli çalışmalar yürüttüğünü belirterek, vatandaşların bu konuda hassasiyet göstermesinin önemli olduğunu söyledi. 

"Kapalı mekânlarda bir araya gelenler var"

Birçok önlem alındığını ancak buna rağmen vatandaşların kapalı mekânlarda bir araya geldiğini ve sigara içtiğini aktaran Erdoğan, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen kararlar doğrultusunda önlemlerin alındığını ve alınmaya da devam edileceğini kaydetti. 

"Üzücü bir tablo ortaya çıktı"

Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ile can kayıplarının artması nedeniyle üzücü bir tablonun ortaya çıktığına dikkat çekerek, maske takmanın ve sosyal mesafe kuralının büyük önem taşıdığını ifade etti.

"Büyükşehirler için tehlike artabilir"

Vatandaşların söz konusu önlemlere uymaması halinde büyükşehirler için tehlikenin giderek artabileceği konusunda uyarıda bulunan Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına ilişkin gelişmelere de değindi.

"Aşıya ilişkin faaliyetler sürüyor"

Erdoğan, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs aşısına (Covid-19) ilişkin faaliyetlerinin hızlı bir şekilde sürdüğünü belirterek, Rusya, Çin ve Almanya'da bu konuda yürütülen çalışmaların büyük bir hassasiyetle ilerlediğine dikkat çekti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı yaptırmak için gönüllü olanlara ilişkin adımların atıldığını kaydeden Erdoğan, bu konuda da hazırlıkların yapıldığını söyledi.

"Hastanelerde herhangi bir sıkıntı mevcut değil"

Erdoğan, Türkiye'nin fiziksel altyapı konusunda herhangi bir problem yaşamadığını vurgulayarak, yani hastanelerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele konusunda herhangi bir sıkıntının mevcut olmadığını ifade etti.

Yorumlar (0)