Günlerce konuşulmuştu: Ezgi Mola, Musa Orhan’a hakaretten ceza aldı

Oyuncu Ezgi Mola’nın hakaret suçuyla yargılandığı davanın hükmü verildi. Mola, 6960 TL para cezasına çarptırıldı. 

GÜNDEM 24.05.2022, 17:11 25.05.2022, 14:55
Günlerce konuşulmuştu: Ezgi Mola, Musa Orhan’a hakaretten ceza aldı

Ezgi Mola, cinsel saldırı iddiasıyla yargılanan Musa Orhan’a sosyal medya hesabından hakaret ettiği gerekçesiyle mahkemeye sevk edilmişti. Hakkında dava görülen Mola, bugün karar duruşması için Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeydi. Duruşma salonunda hazır bulunan ünlü oyuncunun, Musa Orhan hakkında attığı “hakaret” içerikli tweet sebebiyle para cezasına çarptırıldığı öğrenildi. 



2 sene 4 aya kadar hapsi talep edilmişti

Görüntülü, yazılı ve/veya sesli olarak hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 2 sene 4 aya kadar hapis istenen Mola, “Sanık Orhan’ı tanımıyorum. Yaptığım paylaşım tecavüzcülere ve tecavüz potansiyeli olan kişilere karşıydı. Ben, paylaşımımdan önce şahıs hakkındaki haberleri okuduğumda kendisini tecavüzcü olarak değerlendirdim. Sert bir ifade kullanmadan da düşüncelerimi belirttim. O haberleri okuyan kim olsa aynı tepkiyi verirdi. Ben de herkes gibi tepkimi paylaştım, sanatçı olarak düşüncemi dile getirdim.” Mahkeme, Mola’nın 6960 TL idari para cezası ödemesine hükmetti.



“Tecavüzcü şerefsiz” ifadesini kullanmıştı

Musa Orhan hakkında bir genç kızı alıkoymak ve kendisine tecavüz etmek suçundan soruşturma açılmış ve dava süreci başlamıştı. Ağustos 2020 döneminde çıkan haberler üzerine Ezgi Mola, Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak, “Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Yazıklar olsun! #MusaOrhanTutuklansın” ifadelerini kullanmıştı. Bu tweeti gören Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş ise Mola hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Ardından 2 sene 4 aya kadar hapis istemiyle Mola hakkında Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesince dava açılmıştı. 

Yorumlar (0)