Teröristler mağarada sıkıştırıldı: Çatışma devam ediyor

Pençe-Kilit Harekatı kapsamında teröristlerle çatışma çıktı. Çatışmada 5 asker şehit olurken 2 asker de yaralandı. Güvenlik kaynakları, 5 askerin şehit olduğu saldırının hemen ardından başlatılan operasyon kapsamında bir grup teröristin mağarada sıkıştırıldığını duyurdu.

GÜNDEM 24.05.2022, 17:12 24.05.2022, 17:56
Teröristler mağarada sıkıştırıldı: Çatışma devam ediyor

Kuzey Irak bölgesinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı’ndan bugün şehit haberi geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklama ile operasyon sırasında teröristler ile çıkan çatışmada Uzman Çavuş Onur Doğan ve Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya ile Sözleşmeli Er Celal Tekedereli'nin şehit olduğu haberi bildirildi.

Çatışma sırasında yaralanan 4 askerin ise operasyon bölgesinden tahliye edilerek hastaneye kaldırıldığı açıklanmıştı.

Şehit sayısı 5’e çıktı!

Ancak hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden Teğmen Abdulkadir Güler ve Uzman Çavuş Bircan Kapılay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldular.

Bakan Hulusi Akar ve komutanlar sınır hattına gitti

Yaşanan saldırının hemen ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile birlikte sınır hattına gitti.

Operasyonlar, havadan ve karadan yoğun şekilde devam ediyor

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Avaşin-Basyan ve Zap'da yürütülen harekat kapsamında çıkan çatışmanın ardından bölgede operasyonların havadan ve karadan yoğun şekilde devam ettiği belirtti.

Teröristleri mağarada sıkıştırdılar

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde operasyonlara da hız verildi. Bakanlık kaynakları tarafından verilen bilgiye göre, zorlu hava şartlarına rağmen bölgede operasyon devam ediyor. Yoğun yağış, sis ve yer yer kum fırtınası olmasına rağmen devam eden operasyon kapsamında komandolar teröristleri bir mağarada sıkıştırdı.

Ayrıca mağara çevresindeki çatışmaların devam ettiği bilgisi verildi.

MSB: 7 PKK/YPG'li terörist operasyonda etkisiz hale getirildi

Diğer yandan Milli Savunma Bakanlığı, 7 PKK/YPG'li teröristin etkisiz duruma getirildiğini açıkladı. Teröristlerin, Barış Pınarı bölgesine saldırı yapmak için hazırlandığı anlaşıldı.

Bakanlık Twitter hesabından yaptığı açıklama ile "Kahraman komandolarımız hain teröristleri cezasız bırakmadı ve bırakmayacaktır! Barış Pınarı bölgesine saldırı yapmak için hazırlanan 7 PKK/YPG'li terörist kahraman komandolarımız tarafından etkisiz duruma getirilmiştir" denildi.

Yorumlar (0)