Gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan hakkında karar verildi: Programı yayından kaldırıldı

1 Ekim tarihinde Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıya yönelik Halk TV’de yayınlanan programında yaptığı skandal yorumların ardından bu sabah gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Ayrıca Arslan’ın Halk TV'deki programı da yayından kaldırıldı.

GÜNDEM 03.10.2023, 16:41 04.10.2023, 09:06
Gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan hakkında karar verildi: Programı yayından kaldırıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gazeteci Ayşenur Arslan hakkında "suçu ve suçluyu övme" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından dolayı soruşturma başlattı. Öğle saatlerinde Sarıyer’deki evinde gözaltına alınan Arslan, ifadesini vermesinin ardından serbest bırakıldı.

Halk TV açıkladı: Program yayından kalktı

Halk TV tarafından yapılan açıklamada ise Ayşenur Arslan’ın programın yayından kaldırıldığı duyuruldu. Açıklamada şu şekilde:

"Ülkemize demokrasinin yerleşmesi adına çok sesliliğe büyük önem veriyoruz. Şimdiye kadar birçok bedel ödeyerek, her türlü baskıya ve cezaya rağmen muhalif duruşları ve farklı sesleri ekranımızdan yansıtmaktan geri durmadık, durmayacağız da. Halk TV ülkemizde demokrasinin gelişmesi adına adeta vazgeçilmez bir nefes borusudur. Bu anlamda tek kırmızı çizgimiz ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü konusudur. Halk TV, emniyet güçlerimizin bu kapsamda yürüttüğü terörle mücadele çalışmalarının kayıtsız şartsız yanındadır. Dün canlı yayınlanan Medya Mahallesi programında sarf edilen talihsiz sözler, söz konusu aynı programda terör lanetlenmiş olsa bile Halk TV'nin en başta bahsettiğimiz bakışı ve duruşunun sınırlarını aşmaktadır. Bu nedenle programın sonlandırılması kararını aldığımızı, üzüntülerimizle kamuoyuna duyururuz."

RTÜK konuya el attı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Halk TV’de yayınlanan gazeteci Ayşenur Arslan'ın programında Ankara'daki terör eylemine ilişkin yorumları nedeni ile kanal ve Arslan hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Konuya ilişkin X sosyal medya platformu üzerinden açıklama yapan Şahin, "Bu ahlaksız terör sevici zihniyet ile ekranlardaki ucube yorumlara tahammül etmemizin mümkünatı yoktur. Kahraman polisimizin refleksleri ile erken müdahalesi sayesinde olası bir katliamın engellenmesine adeta üzüldüğünü belirten bu sapkın zihniyetin tüm milletimiz gibi bizler de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ile ilgili kişi hakkında gerekli inceleme çalışmları derhal başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Ayşenur Arslan’ın skandal sözleri!

Arslan, bahsi geçen televizyon yayınında, saldırıya katılan terörist için “Kendini patlattığı söylenen o kişi, belki de üzerindeki veya arabada patlayıcının uzaktan kumandalı olduğunun farkında değildi. Çünkü; o kadar manasız ki... Çünkü oraya kadar gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana göre aykırı. Durup dururken kendini patlatmış. Hadi onu geçin, hem çok film izliyorum hem de netice itibariyle Türkiye'de yaşıyorum, aklıma takılan sorulardan biri de iddia edemem elbette ama bir fantezi olarak görüp geçin. Ankara’da bir arabayı açıp düz kontak ile çalıştırmak yerine neden Kayseri'de birini öldürerek ‘Heeey ben geliyorum. Tabanca belimizde, bombalar sırtımızda nedir yani...’” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)