Gazeteci Gültekin'e "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan dava: 4 yıl hapsi isteniyor

Gazeteci Levent Gültekin’e bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeni ile "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan dolayı 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

GÜNDEM 26.09.2023, 15:42 27.09.2023, 12:49
Gazeteci Gültekin'e "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan dava: 4 yıl hapsi isteniyor

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 27 Eylül 2022 tarihinde bir televizyon kanalında yayınlanan programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hakaret içerikli ifadeler kullanıldığı gerekçesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları tarafından Gazeteci Levent Gültekin hakkında şikayette bulunulduğu öğrenildi.

Bu kapsamda hakkında soruşturma başlatıldığı belitilen iddianamede, sanık Gültekin'in programda söylediği sözlere de yer verildi.

İddianame kapsamında sanık Gültekin'in alınan savunmasında, bahsi geçen sözleri yorumcu olarak katıldığı yayında sarf ettiğini, programdan hemen önce 7 askerin şehit haberini aldığını, olayın duygusallığı ve vahameti ile ülke gündemine yönelik siyasi eleştiride bulunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli herhangi bir beyanda bulunmasının söz konusu olmadığını iddia eden Gültekin'in, üzerine atılan bu suçlamayı kabul etmediğini söylediği bilgisi de paylaşıldı.

İddianame kapsamında hazırlanan soruşturmada sanık Gültekin'in basın yoluyla aleni bir şekilde Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiği ifade edildi.

4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi

Hazırlanan iddianame kapsamında sanık Gültekin’in "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan dolayı 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Sanık Levent Gültekin, Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Yorumlar (0)