Film gibi kaçış: 3 saat koştum, ateş açtılar!

Bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak teslim olan teröristler örgütten kaçış öykülerini anlattılar. 3 saat koşarak peşmergeye ulaştığını söyleyen Dilek A, "Ailem Irak’a geldi. Habur’dan polise teslim edildim. Parmak izi, saç teli, doku tahlilleri sonucu hiçbir olaya karışmadığım tespit edilince serbest bırakıldım." dedi.

GÜNDEM 28.11.2019, 08:41
Film gibi kaçış: 3 saat koştum, ateş açtılar!

Bölücü terör örgütü PKK/PYD/YGP militan ihtiyacının büyük bölümünü 18 yaş altındaki çocukları kaçırarak karşılamaya çalışıyor. Özellikle yetim, öksüz ve aile içinde sorunları olan çocukları çeşitli vaatlerle kandırıp dağa götüren örgüt, onları kundaklama, keşif ve istihbarat amaçlı kullanıyor. Bölücü terör örgütü PKK’nın ailelerinden kopardığı çocuklar, dağdan yuvalarına uzanan kaçış yolculuğunu  anlattılar.

Kaçarken arkamdan ateş açtılar

18 Mayıs 2015 tarihinde HDP’li erkek arkadaşı aracılığıyla Diyarbakır’dan bölücü terör örgütü PKK’ya katıldığını açıklayan Dilek A., Diyarbakır'ın Bağlar ve Lice ilçeleri ile Şırnak'ın Cizre ilçesinin ardından Cudi Dağı’na geçtiklerini belirtti. Daha sonra Suriye’ye giden terörist Dilek A, ölümü göze alarak nasıl kaçtığını şöyle anlattı:

“Bir gün halkı örgütlemek için Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine bağlı bir köye gittik. Yanımdaki ‘Azat’ kod adlı elebaşına ‘Telefonunu ver ailemi arayayım, kardeşlerim de dağa gelsin’ dedim. 2,5 yıl sonra annemle ilk kez konuştum. ‘Artık dayanamıyorum beni buradan alın’ dedim. Bu konuşmadan 4 gün sonra örgütten kaçmayı başardım. Hakurk’ta yapılacak bir toplantı için ‘Viyan’ kod adlı elebaşının yanında görevlendirildim. Toplantı başladıktan sonra bundan iyi fırsat olamaz diyerek koşmaya başladım. Ben kaçarken arkamdan ateş açtılar. Hiç durmadan dinlenmeden 3 saate yakın koştum. Irak’ın bir köyünde peşmergeye ulaştım. Ailemin telefon numarasını verdim, aradılar. Annem ve dayım Irak’a geldi. 7 günün sonunda Habur’dan polise teslim edildim. Mahkemeye çıktım, parmak izi, saç teli, doku tahlillerine bakıldı. Hiçbir olaya karışmadığım ortaya çıkınca denetimli serbestlikle dışarı çıktım.”

"Elebaşı 'Kobaniye'ye gönderin orada ölsün!' dedi"

HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı üzerinden PKK’ya katılan A.H. ise bölücü terör örgütü PKK'dan nasıl kaçtığını şu şekilde anlattı:

“2,5 yıl dağda kaldım, 4 kez kaçmaya çalıştım. Bir gün yakalandığımda elebaşlarından biri, ‘Bunu Kobani’ye gönderin, orada ölsün’ dedi. Beni Irak’ta bir anlaşmazlık sonucu hücreye kapattılar. Hücreden kurtulup peşmergeye sığındım. 1 ayın sonunda benimle birlikte kaçmak isteyen 60 kişi Türkiye’ye teslim edildi.”

Yorumlar (0)